Přejít k hlavnímu obsahu

Karmine Corp jsou v LEC. Francouzská lavina se blíží, kdo končí?

18. 10. 2023 | 20:48 League of Legends Reportáž
Příští rok LEC začne v odlišném složení. To už je teď jisté. Organizace Astralis se po třech letech, kdy se spolčila s Origen, loučí s nejvyšší evropskou soutěží v League of Legends. Spot v lize od Dánů odkoupila „modrá zeď“. Karmine Corp jsou v LEC. Tým, který se chlubí nejoddanější fanouškovskou základnou v Evropě, se konečně dočkal svého snu.
Karmine Corp jsou v LEC. Francouzská lavina se blíží, kdo končí?
Karmine Corp jsou v LEC. Francouzská lavina se blíží, kdo končí?
Zdroj: Karmine Corp

Karmine Corp přebírá místo v LEC od společnosti Astralis a připojuje se k evropské elitě od začátku sezóny 2024. Letní mistři EMEA Masters 2023 převezmou místo od organizace, která se nijak výrazněji do historie LEC nezapsala. Astralis se ani jednou nekvalifikovali do play-off, nejlepším výsledkem tak zůstane druhé místo z první části jarního splitu 2023.

Francouzská organizace s sebou přináší obrovskou fanouškovskou základnu. KCorp dokázali zaplnit stadion pro dvanáct tisíc diváků. Celek, který se ani neukázal v nejlepší evropské soutěži, postavil svůj vlastní stadion a vytvořil i speciální projekt pro talenty.

Fanoušci evropského League of Legends jsou změnou nadšení. Sledovanost ligy s nováčkem okamžitě vzroste. Místo Astralis, nevýrazné organizace, jež během svého působení v MOBA hře od Riot Games nedokázala získat příliš mnoho fanoušků, přichází Karmine Corp. Francouzská lavina se blíží.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).