Přejít k hlavnímu obsahu

Gigantická show, vlastní stadion i projekt pro talenty. KC opět prokazují svoji velikost

17. 9. 2023 | 11:34 Lifestyle
Kamel „Kamet0“ Kebir je ve Francii stále zvučnějším jménem. Bývalý profík, streamer a zakladatel organizace Karmine Corp dokázal změnit sny ve skutečnost. O komunitě fanoušků, která za ním stojí, se může zdát komukoliv, a plány, které se realizují, berou dech.
KCorp proti světu
KCorp proti světu
Zdroj: Karmine Corp

Karmine Corp nepatří mezi organizace s bohatou historií, ale přesto má jednu z největších fanouškovských základen na světě. Díky své krásně rozběhnuté cestě se KC podařilo podepsat sponzory, o kterých se konkurenci jen zdá. Jen o tom ale budoucnost nebude. Nejčerstvější novinky byly skutečně velkolepé.

V Paříží totiž Kamet0 uspořádal akci, kde různé Karmine Corp sekce bojovaly ve všech možných titulech se soupeři z celého světa. Podtitul eventu hovořil o všem – KCorp proti světu. Kotel byl bouřlivý, sledovanost neskutečná, přímo na místo dorazilo celkem 12 tisíc diváků. Na ten nejočekávanější zápas přitom teprve dojde. V prosinci se francouzský celek postaví T1, tato bitva slibuje vzrušení, které nemá obdoby.

KC dále představili nový projekt zaměřený na hráče ve věku 17 let a mladších. Cílem je najít nové talenty a dát jim šanci se ukázat na profesionální scéně. Šlo by přitom o tu nejvyšší úroveň, protože KC jsou blízko tomu, aby se stali součástí LEC. To by organizaci otevřelo nové možnosti a potěšilo bouřlivé fanoušky.

Nejvíce ale rezonuje výstavba vlastního stadionu. S něčím takovým ještě žádný tým v Evropě nepřišel, nejen pro francouzský esport by šlo o velkou věc. Stadium pojme až 3000 diváků, což je pro představu více, než má LEC studio, a nabídne tu nejlepší atmosféru, jakou si můžete představit. Jezdit by sem mohl pravidelně mohl i český hrát Martin „marteen“ Pátek, na kterého má zálusk VALORANT sekce Karmine Corp.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.