Přejít k hlavnímu obsahu

Nová série o 10 milionů korun! DNE začali výhrou, Sampi nestačili na Entropiq

19. 10. 2023 | 09:56 Counter-Strike 2 Reportáž
Společnost YaLLa Esports se vytasila s novou obří sérií turnajů, která v příštím roce vyvrcholí v LAN prostředí, konkrétně ve Spojených arabských emirátech. První online turnaj nového ekosystému začal okamžitě a čeští a slovenští zástupci jsou u toho. Jak jim vyšel úvod soutěže?
Středeční zápasy
Středeční zápasy
Zdroj: YaLLa

Dynamo Eclot od víkendového turnaje Tipsport CS Praha II sužují nemoci, přesto si nenechalo ujít pozvání a start nového velkého turnaje. V prvním kole swiss části dlouhé kvalifikace ho čekala nová sestava polské organizace AGO, do akce musel naskočit náhradník Martin „Dytor“ Handl, tentokrát místo Víta „nbqq“ Pohlota. Elitní střelec sedící na lavičce náramně využil této šance a jako MVP dovedl svůj tým k výhře 2:1.

Následující středeční duel měl také parádní náboj, proti sobě se totiž postavily dvě české organizace. Sampi.Tipsport byli připraveni znovu porazit Entropiq, stejně jako o víkendu jeho druhou sestavu. Žádné 13:0 se ale tentokrát nekonalo, ba dokonce ani výhra pro Sampi. Entropiq úvodní sérii YaLLa Compass Fall Contenders zvládli lépe a zvítězili 2:1. Hlavním tahounem pražské organizace byl David „forsyy“ Bílý.

Čeští a slovenští reprezentanti potřebují v dlouhém cyklu nejprve projít touto swiss částí, kde je tradičně potřeba třikrát zvítězit. Dynamo Eclot je podle HLTV.org jediním zástupcem nejlepší světové padesátky a patří mezi favority, Sampi.Tipsport naopak v posledních měsících postupně žebříčkem klesají a výhry by potřebovali jako sůl. Nejvíce zvučnými konkurenty jsou TSM, Alliance, Anonymo, 500 nebo GODSENT.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.