Přejít k hlavnímu obsahu

Placené X? Elon Musk tak chce bojovat s boty

19. 10. 2023 | 19:50 Zajímavost
Elon Musk, majitel platformy X, stále známé především jako Twitter, si chce došlápnout na tzv. bot účty. Program „Not a Bot“, který se nyní testuje, vyžaduje, aby všichni noví uživatelé zaplatili za používání platformy roční poplatek, jinak nebudou moct postovat, repostovat ani odpovídat ostatním.
Placené X? Elon Musk chce bojovat s boty
Placené X? Elon Musk chce bojovat s boty
Zdroj: depositphotos.com (s povolením)

Další ambiciózní plán z dílny Elona Muska. Program „Not a Bot“ už se testuje na Novém Zélandu a FIlipínách, kde tak všechny nové účty budou muset ověřit své telefonní číslo a následně se přihlásit k předplatnému.

Bez dolarové investice tak bude uživatel omezen na pouhé čtení příspěvků, sledování videí a jiných účtu bez možnosti jakékoliv interakce. „Cílem tohoto nového programu je bránit se proti botům a spammerům, kteří se snaží manipulovat s platformou a narušovat zážitek ostatních uživatelů,“ uvádí Musk v oznámení.

Testovací verze programu zatím dopadá pouze na nově vytvořené účty v již zmíněných lokalitách, je však otázkou, jaké pozdvižení by vzbudila případná aplikace na již existující účty po celém světě.

Platforma X pod vedením Elona Muska čelí  už nyní hlasité kritice kvůli zhoršení svých služeb, jako je například poplatek za modrou fajfku nebo Tweetdeck. Další změny omezující uživatele by mohly kvalitu služby ještě snížit a zároveň některé uživatele motivovat k trvalému přesunu na jinou síť.

Elon Musk
Elon Musk
: depositphotos.com (s povolením)
Zdroj: pcgamer.com
Štítky: twitter, Elon Musk