Přejít k hlavnímu obsahu

Nejbláznivější ultimátka všech dob! Nový agent mění rozměr 1v1 soubojů

20. 10. 2023 | 17:08 VALORANT Update hry
Poslední očekávaný update roku přichází v podobě nového duelisty s číslem 24. Zabiják Iso z Číny vzbuzuje v komunitě velké pozdvižení, především kvůli své ultimátní schopnosti.
Nový VALORANT agent Iso
Nový VALORANT agent Iso
Zdroj: Riot Games

Po blamáži s vydáním minulého agenta se Riot polepšil. Hned několik profíků, kterým bylo zaslíbeno si nejnovější přírůstek vyzkoušet, si jeho gameplay vychvalovalo. Duelista Iso jednoznačně odmění hráče s lepším mířením, jeho kit připomíná trénink v Aimlabs. S vydání nebyl opomenut opět dechberoucí trailer.

Nyní k samotným schopnostem. Iso má na rozdíl od ostatních duelistů několik abilit, které můžete využít několika způsoby. Contingency (C) je něco, co měl pravděpodobně v plánu Riot u Harbora. Jedna se o kompletně neprůstřelný štít, díky němuž může Iso a jeho tým bezpečněji vcházet do riskantních oblastí.

Undercut (Q) si zase něco odnesl od Omenovy Paranoii, jen se místo Blindu stává nepřítel „zranitelným“. To znamená dvojnásobné poškození, které v kombinaci s jinými agenty mohou přijít opravdu vhod.

Double Tap (E) je charakteristická vlastnost a v podstatě takovou minihrou. Po úspěšném zabití nepřítele se nad jeho tělem objeví orb, který když Iso jednou zasáhne, získá imunitu na příští přísun poškození.

Nakonec je na řadě ultimátní schopnost Kill Contract (X), která v komunitě vyvolala pozdvižení. Riot si vzal příklad z League of Legends a ultimátky Mordekaisera. V tomto případě se Iso teleportuje s nejbližším nepřítelem do jiné dimenze, kde proběhne 1v1 duel. Iso má výhodu dvou krytů oproti jedinému soupeřovu. 

Tato schopnost nicméně přináší zbrusu nový gameplay, který pochopitelně dává výhodu těm, jejichž míření dosahuje větších kvalit, nebo mají po ruce lepší zbraň. Díky tomu by se tak dalo zbavit takzvaných „Judge camperů“, které by Iso mohl jednoduše teleportovat do arény, kde by si s ním poradil.

Odhalení schopností nového agenta je o poznání kladnější, než tomu bylo v případě Deadlocka. Řada hráčů je nadšená a nemůže se dočkat, až si Isa a jeho unikátní ability sami ve hře vyzkouší.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.