Přejít k hlavnímu obsahu

Česká hvězda se stala mistrem Ameriky a postupuje na mistrovství světa!

23. 10. 2023 | 10:52 PUBG: Battlegrounds Reportáž
Nejlepší český hráč Miloslav „PiXeL1K“ Feik na PUBG nikdy nezanevřel. Jeho dlouholetá píle se ale vyplatila a na PUBG Global Championship se konečně podívá jako hráč! Se svým současným týmem Friendly Fire ovládl americké mistrovství a zahraje i o největší světový titul.
Friendly Fire (PiXeL1K druhý zleva)
Friendly Fire (PiXeL1K druhý zleva)
Zdroj: PUBG Esports

Po angažmá v týmech Tempus, Raise Your Edge, Digital Athletics a SKADE se Miloslav „PiXeL1K“ Feik odhodlal k velké změně. Evropskou scénu vyměnil za americkou, kde letos reprezentuje Friendly Fire. Jeho dva elitní zámořské spoluhráče v průběhu roku doplnil Paavo „PaG3“ Voutilainen, někdejší vicemistr světa.

Ve druhé fázi letošní sezóny se týmu podařilo obsadit třetí místo v nejvyšší americké soutěži a český hráč se znovu ukázal na světové akci nejvyšší kategorie. Vrchol sezóny ale přichází až nyní. Friendly Fire uspěli v závěrečném regionálním turnaji roku a jako vítězové americké PAS postupují přímo na světový šampionát!

PiXeL1Kův tým si po celé finále držel neuvěřitelnou konzistenci. Jen v jedné hře skončil mimo bodovaná místa, k čemuž nastřílel nejvíce killů ze všech účastníků. Největším konkurentem mu byla sestava Luminosity Gaming, finiš v podání Friendly Fire byl ale skutečně drtivý. Z posledních čtyř her dvakrát vyhráli, jednou skončili druzí a jednou třetí. Přeskakují tak regionální žebříček a s jistotou je uvidíme na PGC!

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.