Přejít k hlavnímu obsahu

Finále top studentské akce! Kdo se probojuje mezi světovou elitu do Istanbulu?

27. 10. 2023 | 10:11 VALORANT Aréna
Český Red Bull Campus Clutch míří do finiše. Top studentská akce pozná už 27. října pětici, která se vydá srovnat síly s těmi nejlepšími vysokoškolskými týmy světa. Během loňského ročníku se česká výprava probojovala až mezi nejlepší osmičku. Úroveň domácích mančaftů není rozhodně nízká, takže pokud se chceš pobavit a podívat se na super VALORANT, najdi si v pátek cestu do chodovské Vodafone PLAYzone Areny.
Finále loňského ročníku ve Vodafone PLAYzone Areně
Finále loňského ročníku ve Vodafone PLAYzone Areně
Zdroj: PLAYzone

Čtyři týmy, jedno místo na světovém finále. Jen jediný z kvalifikovaných týmů dosáhne na vysněný trip do Turecka. Z národního finále Red Bull Campus Clutch, největšího vysokoškolského turnaje v populární hře VALORANT, totiž vede cesta přímo na světový turnaj v Istanbulu.

Nejdřív je ale třeba se právě v pražské Vodafone PLAYzone Areně postavit těm nejlepším domácím celkům z otevřených kvalifikací. Systém bude jednoduchý - dvě semifinále, vítězové si to následně rozdají ve finále. Ten lepší z finálových bojů už si může pomalu balit kufry na výlet do Turecka.

Harmonogram pražského turnaje:

11:00 - První semifinále (BO3)
14:30 - Druhé semifinále (BO3)
18:00 - Finále (BO3) - vítěz postupuje do Istanbulu
21:30 - 
BO2 zápas mezi vítězem a akademickým týmem z Polska

Během finálového dne na tebe kromě parádního VALORANTU a atmosféry ve Vodafone PLAYzone Areně bude čekat i top občerstvení (Red Bull samozřejmě nesmí chybět). Navíc si budeš moci zadarmo vyzkoušet top závodní simulátor od Hyundaie, na kterém běžně trénují ostřílení profesionálové.

Během loňského finále bylo potřeba se posilnit Red Bullem

O turnaji

Red Bull Campus Clutch je celosvětový esportový turnaj pro všechny univerzitní studenty, kteří hrají hru VALORANT. Nejlepší dva týmy z každé kvalifikace postoupily na národní finále, které se uskuteční 27. října v Praze. Vítěz pojede reprezentovat Českou republiku na světové finále do tureckého Istanbulu.

Na světovém finále se tváří v tvář potká 50 národních finalistů, kteří budou usilovat o titul vítěze Red Bull Campus Clutch už potřetí. Vyvrcholení celé série turnajů se odehraje fyzicky 19. - 24. listopadu v areálu Volkswagen Arena v tureckém Istanbulu.

Ve hře je tedy životní zážitek, který umožní vítězům zahrát si v profesionálním prostředí a okusit, jaké to je soutěžit v turnaji na nejvyšší úrovni. A tím to rozhodně nekončí! Ještě větším lákadlem je finanční odměna 20 000 eur, kterou si vítězný tým světového finále odnese.

Soupisky postupujících týmů
JenomVyfragovatBotmanIsbackSTOPWATCHNARODNI GARDA
MJUGGERMBotmaniIsbackFaltikValoSH0UTi1337-
AcemonBrwsrFilleram_Hasa337
BEBE1JustIsHerePearG_MaFiN1818
DeNNyMeiTeRmaarty12Proge_czPata_god
doni_iwninaiiscsesimak22czPjotr-
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).