Přejít k hlavnímu obsahu

Půjde evropská legenda do důchodu? V týmu Vitality nemají zájem

23. 10. 2023 | 21:00 League of Legends Spekulace
Luka „Perkz“ Perković už údajně v příštím roce nebude oblékat dres Vitality. Organizace se prý s chorvatským midlaner domluvila na odchodu. Za dva roky v týmu se Perkz nedostal do finále a pouze dvakrát se kvalifikoval do play-off.
Team Vitality Perkz
Team Vitality Perkz
Zdroj: Riot Games

Perkz je nejen jedním z nejznámějších hráčů  „západu“, ale i celého světa. Během své kariéry mnohokrát ukázal, proč je v očích mnohých fanoušků legendou. Od slavné éry s G2 Esports, kdy vyhrál MSI 2019 a skončil ve finálovém klání na Worlds téhož roku, však jeho hvězda tak jasně nezáří.

Podle zdrojů BLIX Team Vitality uzavřel s Lukou „Perkz“ Perkovićem dohodu o jeho odchodu. Evropská legenda ve francouzské stáji strávila poslední dvě sezóny. Nedalo by se však říct, že se jedná o povedené angažmá. Jen ve dvou z pěti splitů se dokázal chorvatský midlaner s Vitality probojovat do play-off, nejlepším výkonem byl bronz jara. Následovalo ale tragické jaro, poslední místo a konec sezóny.

Team Vitality teď hledá do soupisky novou krev a sahá do své akademie s talenty. O osudu chorvatského hráče není zatím známo nic jistého, ale jeho jméno má jistě na svém seznamu řada organizací. Kývne na nějakou nabídku, nebo se rozhodne, že je čas v životě směřovat jinam?

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.