Přejít k hlavnímu obsahu

Návrat zlatých časů Fortnite. Zapomeňte na běhání nebo šplhání!

24. 10. 2023 | 15:49 Fortnite Spekulace
Původně se předpokládalo, že mapa Fortnite kapitoly 4 sezóny 5 bude složená z aktuální mapy spolu s mapou z kapitoly 1. Podle nových informací tomu ale tak být nemusí. Ačkoli cestování v čase bude hrát klíčovou roli v celé krátké sezóně 5, zdá se, že současný ostrov zmizí úplně. Všichni budeme kompletně vtaženi do minulosti.
Mapa chapter 1 season 5
Mapa chapter 1 season 5
Zdroj: Epic Games

Leakeři si údajně původně špatně vyložili informace nalezené ve hře. Prvotní myšlenka byla, že se mapy z minulosti a současnosti spojí, scénář je však zcela odlišný. Zdá se, že Epic Games představí mapu první kapitoly v celé své kráse. Bude to úplná mapa navíc se starým loot poolem, který v začátcích Fortnite převládal.

I když se tato informace zdá poněkud zvláštní, existuje více úniků, které podporují tyto důkazy. Bylo zároveň zjištěno, že v příští sezóně budou odstraněny novější mechaniky pohybu. Patří mezi ně věci jako šplhání, běhání nebo skluz, které na začátku Fortnite neznal.

Jak Epic Games vyřešil režim Zero Build, když mapa kapitoly 1 měla poněkud zvláštní topografické rysy? Myslelo se, že po tu dobu bude režim vypnut, protože bez stavění by nebylo dost dobře možné se po mapě pohybovat. Ale Epic Games myslel i na novější hráče Zero buildů a na mapu přidal zipline na místa, kde by to bez stavění nešlo.  

Návrat do zlatých časů Fortnite je hráči až neskutečně očekáván. Bude zajímavé sledovat, jak se popasují s návratem do minulosti i co se pohybu a mechanik týká. Naštěstí, pokud bude tato změna implementována, bude trvat pouze jednu krátkou sezónu. Na začátku nové kapitoly 5, začátkem prosince, budou změny vráceny.

Ač sama zřejmě nejslabším hráčem v historii Fortnite a většinu hry jsem "svačinářka", tak o to větší jsem fanynka profesionálního Fortnitu a esportu obecně. Sleduji domácí i zahraniční scénu a neuteče mi žádný turnaj. Můžete podpořit i moje články zadáním SAC kodu: SheisBara v item shopu.