Přejít k hlavnímu obsahu

Návrat po osmi letech. Světová akce znovu v domově šampionů

25. 10. 2023 | 11:50 League of Legends Spekulace
Každoročně druhý největší turnaj v League of Legends by se měl podle posledních informací poprvé od roku 2016 vrátit do Číny. Podle korejského webu Naver se následující Mid-Season Invitational uskuteční v zemi obhájců titulu. Prodlouží před domácími fanoušky čínské týmy vítěznou šňůru na čtyři po sobě jdoucí ročníky?
Návrat po osmi letech. Světová akce znovu v domově šampionů
Návrat po osmi letech. Světová akce znovu v domově šampionů
Zdroj: Joe Brady/Riot Games

Žádný jiný region ani zdaleka nedosahuje na MSI úspěchů LPL. Čínská nejvyšší soutěž se z devíti turnajů vyšplhala na nejvyšší stupínek hned v šesti případech. Posledním celkem, který nepocházel z Číny a ovládl Mid-Season Invitational, byli v roce 2019 evropští G2 Esports. Další ročník byl kvůli koronaviru zrušen, pak už se na trůn znovu usadila LPL.

Dva tituly v řadě získali Royal Never Give Up, letos pro sebe trofej uzmuli bezchybní JD Gaming. Příští rok budou mít čínské organizace o motivaci navíc postaráno. Podle korejského Naveru se MSI uskuteční v Čcheng-tu, šestém největším městě Číny.

Poslední čínský turnaj MSI se datuje do roku 2016. Tehdy se světová špička předvedla v Šanghaji, na soutěž ale tamní fanoušci nevzpomínají v dobrém. Za LPL se na MSI ukázali RNG. Nejdříve bez větších problémů ovládli skupinovou fázi, následné semifinále proti SKT T1 ale nezvládli a nepodívali se ani do boje o zlato. Proti Korejcům se představili CLG, americká sestava prohrála v jednostranném finále 0:3.

Nic podobného nebudou chtít největší čínské mančafty dopustit. Pokud se informace potvrdí, vrátí se top světová akce v League of Legends do Číny po čtyřech letech. Posledním turnajem byl světový šampionát v roce 2020, na němž znovu domácí tým nedokázal zvítězit. Suning tehdy ve finále podlehli Damwon Gaming.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).