Přejít k hlavnímu obsahu

Bude tato karta vyřazena z FC 24? Italský fotbalista dostal trest za sázení

26. 10. 2023 | 16:05 EA SPORTS FC 24 Kauza
Profesionální fotbalisté nemohou sázet. Jde o jasně dané pravidlo, které všichni znají a jsou si ho vědomi. Když se najde odvážlivec, jenž kodex poruší, hrozí mu tvrdý trest. A jedním z nich je italský fotbalista Sandro Tonali. 23letý hráč si deset měsíců nezahraje fotbal. Zůstane jeho karta i nadále v EA FC 24?
Bude tato karta vyřazena z FC 24? Italský fotbalista dostal trest za sázení
Bude tato karta vyřazena z FC 24? Italský fotbalista dostal trest za sázení
Zdroj: depositphotos.com (s povolením)

Italský defenzivní záložník Sandro Tonali je poslední dobou středem pozornosti kvůli právě účasti na sázkové činnosti. Vše se seběhlo velice rychle, téměř roční zákaz je velkou ránou pro Tonaliho i jeho klub Newcastle. Je velice pravděpodobné, že ban ovlivní i komunitu EA SPORTS FC 24.

Hráči fotbálku od EA Sports jsou v rozpacích.Karta italského středopolaře by mohla být vývojáři odstraněna ze všech herních módů. EA Sports často tresty v reálném životě zrcadlí také ve hrách, aby byly co nejvíce transparentní.

Jedním z příkladů je anglický útočník Ivan Toney, který si momentálně odpykává podobný trest z účasti na sázení ve všech fotbalových režimech. Známý je také případ fotbalisty Mason Greenwooda, jehož karty byly po suspendaci z Manchesteru United taktéž odebrány.

S největší pravděpodobností v nejbližších dnech dorazí aktualizace, jež odstraní Sandra Tonaliho z balíčku v FC 24. Hráčům by měla zůstat v klubu, nové kousky už se ale do týmů nedostanou.

Sandro Tonali
Sandro Tonali
: depositphotos.com