Přejít k hlavnímu obsahu

Nové české duo v LEC? Talent z Entropiqu dostane přednost před známými jmény

27. 10. 2023 | 10:59 League of Legends Spekulace
Česká scéna po delší době posílá svého dalšího zástupce do nejvyšší evropské soutěže. Podle několika zahraničních zdrojů se Adam „Jackies“ Jeřábek dohodl na přestupu do týmu EXCEL. Pokud v něm setrvá i Patrik „Patrik“ Jírů, jemuž ale končí smlouva, dočkáme se nového dua českých carry, jako byli svého času Marek „Humanoid“ Brázda a Matyáš „Carzzy“ Orság.
Adam „Jackies“ Jeřábek
Adam „Jackies“ Jeřábek
Zdroj: Entropiq

Adamu „Jackies“ Jeřábkovi už je česká scéna malá. Pokud se však nic nezmění, tak nepřestoupí do některé z prestižních zahraničních ERL, ale rovnou mezi absolutní špičku. O jeho služby projevil zájem LEC tým EXCEL, kde letos na midu působil Felix „Abbedagge“ Braun. S Patrikem „Patrik“ Jírů a zbytkem sestavy dokráčeli ke stříbrným medailím v letním splitu, na Worlds ale z finále sezóny bohužel o jediné místo nepostoupili.

Na rok 2024 mají EXCEL zajištěného pouze topaře a junglera, a nyní to vypadá, že minimálně na midu ke změně skutečně dojde. Jackiese měl tým podle známých informátorů upřednostnit před jmény jako Luka „Perkz“ Perković, Emil „Larssen“ Larsson nebo Adam „LIDER“ Ilyasov. Český hráč v domácí lize dlouhodobě dominoval a EXCEL v něm pravděpodobně vidí dalšího Humanoida. Konkurenci o místo měl opravdu silnou.

Jackies se na esportové scéně pohybuje od roku 2020, kdy o sobě jako patnáctiletá naděje dala vědět svými výkony v Inaequalis. Přes Vikingekrig se dostal do Dynama Eclot, se kterým posbíral řadu medailí. Na nejvyšší stupínek se ale dostal až následně v Entropiqu. Ten byl letos k nezastavení a má na kontě tři tituly. Účastí v předkole EMEA Masters se Jackies ukázal i v Evropě, kam je nejspíše ten správný čas nyní vyrazit.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.