Přejít k hlavnímu obsahu

Měsíc s novým Counter-Strikem. Jak se CZ/SK špičce v CS2 daří v Evropě?

28. 10. 2023 | 10:22 Counter-Strike 2 Žebříček
Plná verze CS2 už je tady s námi celý jeden měsíc. Před vrcholem domácí sezóny si můžeme zhodnotit, jak se českým a slovenským aspirantům na domácí titul daří na mezinárodním poli. Aktuálně nejlépe jsou na tom v HLTV žebříčku SINNERS, pořadí se ale pravidelně přesýpá.
SINNERS na Tipsport CS Praha II
SINNERS na Tipsport CS Praha II
Zdroj: PLAYzone (Milan Dobeš)

Trojnásobní mistři ČR SINNERS si aktuálně drží 46. příčku v HLTV žebříčku. To je jen o jedno místo níže, než kde vstoupili do CS2 éry. Během toho si ale zažili propad o dvacet míst a následný katapult zpět do nejlepší padesátky. Každý zápas či turnaj má výraznější vliv na postavení v nepříliš stabilním žebříčku než kdy jindy. Mimo domácích turnajů zapsali hříšníci jediné výhry v ESL Challenger League, kde mají bilanci 3-0. V CCT North Europe Series 8 vypadli hned po pozvání do play-off a nyní je čeká swiss CCT Central Europe Series 8.

Největším konkurentem SINNERS je samozřejmě Dynamo Eclot, jejich přemožitel ze všech tří finálových zápasů na domácí scéně, co se letošního roku týče. Kvůli absenci v CCT turnajích nemá pardubický celek v Evropě tolik možností, o to důležitěji k nim ale přistupuje. V tuto chvíli mají rozehrány dvě soutěže, v European Pro League i YaLLa Compass Fall mají aktuálně bilanci 1 výhry a 1 prohry. Díky domácím titulům se v průběhu října vyšvihli na 46. místo, ale poté spadli opět mimo elitní padesátku, na současnou 61. pozici.

Tipsport MČR CS 2023
Tipsport MČR CS 2023
Foto: PLAYzone

Třetím nejlepším CZ/SK týmem v HLTV žebříčku jsou aktuálně překvapivě UNiTY, kteří vylétli na aktuální 83. místo díky 2. místu na Mistrovství Slovenska. To se ale ještě nehrálo v nové CS2. V potaz tak můžeme brát jediné vystoupení v CCT Central Europe Series 8, kde ale neprošli přes kvalifikaci. Ve skupině však získali skalp konkurentů z ENTERPRISE, pro něž to byla rovněž jediná evropská prezence za poslední týdny.

Náš výčet musíme uzavřít Sampi.Tipsport, medailistou prvního domácího CS2 turnaje Tipsport CS Praha II. Organizace Jakuba Jankta zažívá od výměny Dominika „blogg1s“ Janity postupný pád, který se minulý týden zastavil na 96. místě rankingu. Aktuálně se Sampi nacházejí o 10 pozic výše, zazářili totiž ve swissu CCT East Europe Series 3, kde získali několik cenných skalpů. V 1. kole play-off ale okamžitě vypadli a jinde se jim také nedaří. Bez výhry vypadli z European Pro League a v YaLLa Compass Fall už mají také nůž na krku.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.