Přejít k hlavnímu obsahu

Další útok na zlato. České studenty bude v Istanbulu reprezentovat garda

30. 10. 2023 | 08:55 VALORANT Reportáž
O nejlepším českém studentském týmu v populární hře VALORANT je rozhodnuto. Ve Vodafone PLAYzone Areně ovládla domácí finále Red Bull Campus Clutch NARODNI GARDA. Mančaft, který reprezentoval Českou republiku na loňském světovém turnaji, si účast mezi elitou zopakuje. Tuzemská konkurence neměla šanci, NARODNI GARDA neprohrála ani mapu a zabojuje v Istanbulu o 20 000 eur.
Další útok na zlato. České studenty bude v Istanbulu reprezentovat garda
Další útok na zlato. České studenty bude v Istanbulu reprezentovat garda
Zdroj: PLAYzone

Do národního finále sice nešli jako nejvýše nasazený tým, o jejich kvalitách ale rozhodně nikdo nepochyboval. NARODNI GARDA nastoupila v téměř totožné sestavě jako během loňského ročníku, jen místo Reného „Rias“ Pitruna nastoupil Patrik „Pata1G“ Bojkovský. Zbytek mančaftu byl totožný a byl zárukou top VALORANT akce.

Názornou ukázkou mohla být hned úvodní BO3 série. V té se NARODNI GARDA postavila JenomVyfragovat, vítězům úvodní otevřené kvalifikace. A ukázala, proč se během loňského světového finále probojovala až mezi nejlepší osmičku. Na Lotusu to byla velká show, JenomVyfragovat si pro sebe uzmuli jen čtyři kola.

Podívej se na páteční finálový den!

Split už byl o poznání vyrovnanější. Týmy se tahaly o každé kolo, JenomVyfragovat vyhrávali dokonce 10:9. Tři body od zisku mapy. Jenže NARODNI GARDA ukázala perfektní finiš. Po vítězství 13:10 se mohla začít pomalu připravovat na finále. Do toho se nakonec jako druhý tým kvalifikovali wunderkids (2:0 proti STOPWATCH).

Finále bylo nakonec nejjednostranějším zápasem ze všech. Celky si odhlasovaly Haven a Sunset. Vývoj obou map byl nakonec velice podobný. V první polovině se ještě wunderkids drželi, v té druhé už to byla pohodová jízda od NARODNI GARDY. Výsledky 13:6 a 13:5 znamenaly postup další postup NG na světové finále do Istanbulu.

Výsledky:

Semifinále:

  • jenomVyfragovat 0:2 NARODNI GARDA
  • wunderkids 2:0 STOPWATCH

Finále:

  • NARODNI GARDA 2:0 wunderkids

Soupiska postupujícího týmu:

 Česká republika Michal „SH0UTy“ Glacner
 Česká republika Radim „Hasaa“ Haša
 Česká republika Martin „MaFiN“ Vrána
 Česká republika Patrik „Pata1G“ Bojkovský
 Česká republika Petr „Pjotr“ Janiš

O turnaji

Red Bull Campus Clutch je celosvětový esportový turnaj pro všechny univerzitní studenty, kteří hrají hru VALORANT. Na světovém finále se tváří v tvář potká 50 národních finalistů, kteří budou usilovat o titul vítěze Red Bull Campus Clutch už potřetí. Vyvrcholení celé série turnajů se odehraje fyzicky 19. - 24. listopadu v areálu Volkswagen Arena v tureckém Istanbulu.

Ve hře je tedy životní zážitek, který umožní vítězům zahrát si v profesionálním prostředí a okusit, jaké to je soutěžit v turnaji na nejvyšší úrovni. A tím to rozhodně nekončí! Ještě větším lákadlem je finanční odměna 20 000 eur, kterou si vítězný tým světového finále odnese.

Vítězství slavila NARODNI GARDA
Vítězství slavila NARODNI GARDA
: PLAYzone
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).