Přejít k hlavnímu obsahu

Známe všechny účastníky Tipsport MČR! Jak vypadají skupiny pro vrchol sezóny?

31. 10. 2023 | 09:35 Counter-Strike 2 MČR
Osudový den konečně nastal. Dlouhé měsíce napínavých turnajů a kvalifikačních bojů jsou u konce a my po posledním přestupovém období a následné uzávěrce soupisek známe kompletní osmičku účastníků Tipsport MČR CS 2023, finále letošní esportové sezóny v Counter-Strike 2.
Tipsport MČR CS 2022
Tipsport MČR CS 2022
Zdroj: PLAYzone (Radim Madarász)

Pondělní uzávěrka soupisek nepřinesla žádný nečekaný zvrat. SINNERS díky zahraničním bodům poskočili na první místo a spolu s Dynamem Eclot utváří první výkonnostní koš. Poklidné třetí místo udrželi Sampi.Tipsport a druhý koš doplnil Entropiq, jenž bude pokračovat se svojí sestavou z Prahy. Jistotu účasti na Tipsport MČR CS měli v kapse ENTERPRISE a UNiTY, o posledních dvou týmech se teprve rozhodovalo.

Na sedmou příčku nakonec poskočili eEriness, jenž pro závěr sezóny naverbovali novou sestavu postavenou kolem části bývalé Cryptovy. Právě její odhlášení nakonec zachránilo SINNERS AC, kteří na posledním turnaji nedokázali postoupit do hlavní části, ale přesto poslední postupovou pozici udrželi. Do poslední chvíle o postupu snili také mladíci ze Sampi NEXT, na ně se ale štěstí neusmálo a zůstávají první pod čarou.

Tipsport MČR CS 2023
Tipsport MČR CS 2023
Foto: PLAYzone

Boje o titul mistra ČR začnou 9. až 12. listopadu. Vodafone PLAYzone Arena bude hostit skupinovou fázi, z níž na MČR festival do Brna postoupí čtyři nejlepší české a slovenské CS2 týmy. Velkou výhodou skupinové předehry je fakt, že si každý tým zahraje před živým publikem. V sázce je opravdu hodně a divácká podpora bude důležitá. Pojďme se tak podívat na rozlosování skupinové fáze, které proběhlo na základě čtyř košů.

Skupina A

Největším favoritem první skupiny bude bezesporu tým z Pardubic. Dynamo Eclot ovládlo všechny letošní zastávky a na vrcholu sezóny bude favoritem číslo jedna. Svoji cestu započne proti hříšníkům, avšak těm z akademie. SINNERS AC jsou outsiderem skupiny A, mohou jen překvapit. Druhou zápasovou dvojici pro úvodní kolo utvoří Sampi.Tipsport a ENTERPRISE, kteří by se papírově měli utkat o druhé postupové místo. Předpoklady jsou ale jedna věc, výkony ta druhá. Sampi už ukázali, že potenciál na skolení DNE mají.

Skupina B

V pátek budeme znát dva postupující a od soboty půjde do boje druhého kvarteto. Cestu za čtvrtým titulem v řadě začnou ve skupině B SINNERS. Jejich prvním oponentem bude nevyzpytatelná sestava eErinessve složení twist, darber, zur1s, zyored, queztone. Jeden takový tým se každý rok na Tipsport MČR CS objeví a vždy někoho potrápí. Mnohem důležitější bitvou ale bude střetnutí mezi Entropiqem a UNiTY. EIQ letos dokázali zabrat vždy ve správný čas, ale UNiTY se spoléhají na „MČR buff“ loňských medailistů z eSuby.

Rozlosování Tipsport MČR CS 2023
Rozlosování Tipsport MČR CS 2023
Foto: PLAYzone
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.