Přejít k hlavnímu obsahu

Nejdražší přestup je na spadnutí. Nejlepší rifler světa má namířeno do Falcons

3. 11. 2023 | 11:18 Counter-Strike 2 Spekulace
Supertým pod křídly Falcons pomalu začíná nabírat na reálných obrysech. Trenér Danny „zonic“ Sørensen už je oficiální a brzy by jej měl následovat také Emil „Magisk“ Reif, který také nebude pokračovat v týmu Vitality. Jako další je na řadě Nikola „NiKo“ Kovač z G2 Esports.
Nikola „NiKo“ Kovač
Nikola „NiKo“ Kovač
Zdroj: G2 Esports

V posledních týdnech létají vzduchem různá jména, která by do Saúdské Arábie mohla zamířit. Možná tím vůbec nejzajímavějším je Nikola „NiKo“ Kovač. Nejlepší rifler světa se v G2 Esports nedohodl na prodloužení smlouvy, odmítl totiž přistoupit na snížení platu. Po třech letech se tak pravděpodobně bude stěhovat.

O jeho možném přestupu do Falcons mluvil už na začátku října francouzský insider Sebastien „KRL“ Perez. Podle zdrojů novináře neLa je ale přestup v tuto chvíli již hotovou věcí. Výkupní částka se má pohybovat v milionech, mělo by tak jít o nejdražší přestup historie. Za hvězdu nejvyššího kalibru je potřeba si připlatit.

Tipsport MČR CS 2023
Tipsport MČR CS 2023
Foto: PLAYzone

NiKo s G2 letos vyhrál IEM Katowice i IEM Cologne, ale i přesto, že se během celé doby působení ve slavné organizaci vždy umístil mezi pěti nejlepšími hráči světa, nikdy nedosáhl na nejprestižnější trofej. Ve 26 letech má ideální čas na další útok na trůn, i když se odloučí s bratrancem Nemanjou „huNter-“ Kovačem.

Jeho kroky by chtěl následovat hvězdný mladík Ilya „m0NESY“ Osipov, čímž by G2 přišli o dva klíčové hráče. Generální manažer však prohlásil, že není na prodej za žádnou cenu. Falcons dále stojí o Marco „Snappi“ Pfeiffer jako kapitána, který by spolu s Mohammadem „BOROS“ Malhasem mohl dotvořit ideální pětici.

Jak by mohli vypadat Falcons?

 Dánsko Marco „Snappi“ Pfeiffer
 Dánsko Emil „Magisk“ Reif
 Bosna a Hercegovina Nikola „NiKo“ Kovač
 Rusko Ilya „m0NESY“ Osipov
 Jordánsko Mohammad „BOROS“ Malhas

 Dánsko Danny „zonic“ Sørensen – trenér
 Dánsko Lars Christian Robl – psycholog

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.