Přejít k hlavnímu obsahu

Fortnite překonal historický rekord v počtu hráčů. Nostalgie ovládla miliony

3. 11. 2023 | 19:15 Fortnite Zajímavost
Nikdy v historii nehrálo Fortnite tolik hráčů jako v pátek 3. listopadu 2023. Populární battle royale hra překonala více než šest let po vydání své maximum. Důvodem obřího nárůstu je nejnovější update, který na přibližně měsíc vrátil mapu a loot z vůbec první kapitoly. Nostalgie jede naplno a hráči jí hltají plnými doušky.
Fortnite překonal historický rekord v počtu hráčů. Nostalgie ovládla miliony
Fortnite překonal historický rekord v počtu hráčů. Nostalgie ovládla miliony
Zdroj: Epic Games (s povolením)

Bývá to tak snad u každého online titulu. Hráči vzpomínají na staré časy, říkají, že v minulosti byla hra lepší a bavila je o dost víc. Podobně to tak má i řada hráčů Fortnite. Spousta gamerů vzpomíná na zlatou éru battle royale titulu od Epic Games z roku 2018.

Přesně do té doby se teď můžou hráči Fortnite vrátit. Alespoň částečně. Nejnovější aktualizace vrátila mapu z první kapitoly. S upravenou grafikou vypadá aktuální prostředí Fortnite parádně a zároveň dodává silnou dávku nostalgie.

Vrátil se i starý loot systém. Je to oproti posledním měsícům veliká změna. Nikdo nemá healy, nikdo nemá štíty, vládne panika. Ale taková, kterou si hráči užívají. Je to jednoduše starý dobrý Fortnite.

„Nemůžu být spokojenější. Lootpool je mnohem rozmanitější, mnohem pohodovější a zábavnější, obzvlášť teď, když existují granáty. Navíc má každá lokace své kouzlo a jedinečné vychytávky, místo toho, aby se každé místo měnilo jen v případě, že se liší jeho biom,“ chválí si update jeden z hráčů.

Hranice rekordu se každých několik minut posouvá. Kde až se šílenství kolem OG Fortnite zastaví?

Historický rekord Fortnite (pátek 19:00)
Historický rekord Fortnite (pátek 19:00)
: Fortnite.gg
Štítky: Fortnite, update, rekord
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).