Přejít k hlavnímu obsahu

Dynamo Eclot jsou v TOP 30 týmech světa! Jde o důležitý žebříček pro Major

4. 11. 2023 | 15:40 Counter-Strike 2 Žebříček
Nejnovější aktualizace oficiálního žebříčku od Valve velice potěšila české fanoušky. Dynamo Eclot se posunulo o 10 příček na 27. pozici na celém světě, SINNERS jsou jen o 6 příček níže.
Dynamo Eclot na Tipsport CS Praha II
Dynamo Eclot na Tipsport CS Praha II
Zdroj: PLAYzone (Milan Dobeš)

Dlouhé roky byl jediným skutečným ukazatelem žebříček od portálu HLTV.org. Se změnami od Valve ale přišel na scénu nový kůň, oficiální přímo z dílny vývojářů. Ten sice čerpá data z HLTV zápasů, ale s hodnocením pracuje naprosto jinak. Jeho hlavní úlohou je rozdělení pozvánek na nadcházející Major, resp. do jeho kvalifikační části. V budoucnu ale bude povinné jej bezpodmínečně využívat na všechny turnaje.

Zatímco na HLTV se už skoro dva roky nepodařilo žádnému českému či slovenskému týmu alespoň podívat do nejlepší světové třicítky, která se u regionálních týmů považuje za veledůležitou metu, v žebříčku od Valve se tak stalo skutečností právě tento týden, a to ne poprvé. Dynamo Eclot je aktuálně 27. nejlepším týmem světa, SINNERS se nachází na 33. pozici. Oba celky se od minulé aktualizace vyšvihly o 10 příček.

Tipsport MČR CS 2023
Tipsport MČR CS 2023
Foto: PLAYzone

Hned dva české týmy se tak pohybují kolem pozic, které by jim mohly zajistit pozvánku do uzavřené kvalifikace na prvního Major v Counter-Strike 2. Přesné počty rozdaných pozvánek se budou určovat až podle změn v sestavách, protože kdo neudrží jádro z minulého Majoru, ten o přímý invite na RMR přijde. Aktuálně jsou takové čtyři a při současné matematice by se DNE i SINNERS vešli mezi pozvané týmy!

Možnost přeskočit otevřenou kvalifikaci je pro každý nadějný tým velkým bonusem. Otevřeným sítem stovek hladových vlků často neprojdou ani některá známá jména, česko-slovenští zástupci skoro vždy pohořeli už právě v tomhle prvním kroku. Valve žebříček si zakládá na aktuálnosti výsledků, takže nynější umístění ještě nemusí nic znamenat. Pokud si ale české celky udrží současnou formu, budou odměněni.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.