Přejít k hlavnímu obsahu

Salám jako útočná zbraň? V Baldur's Gate 3 můžete uzeninou ničit nepřítele

6. 11. 2023 | 17:16 Gaming
Titul Baldur's Gate 3 se již od vydání stal absolutním fenoménem herního průmyslu. Samotní vývojáři takový boom nečekali a obrovský zájem o hru je namotivoval k tomu na hře stále pracovat. Momentálně se zaměřují pouze na vylepšení, zpětnou vazbu a případné aktualizace, což jim dle statistik bez problémů vychází. Do hry mimo jiné přidávají i velice netradiční zbraně.
Salám jako útočná zbraň! V Baldur's Gate 3 byl vytvořen nebezpečný mág
Salám jako útočná zbraň! V Baldur's Gate 3 byl vytvořen nebezpečný mág
Zdroj: YouTube.com

Zbraní je ve hře Baldur's Gate 3  opravdu mnoho. Zkrátka jako v každé jiné RPG hře. Na svoji postavu můžeme nasadit zbraně, jako například ruční kuši, pirátský rapír, magické střely a mnoho dalších tradičních zbraní. Mezi ty netradiční však můžeme zařadit také kus salámu, tupou zbraň, která nemá příliš velké poškození.

Přestože nepřítele nerozsekáte salámem stejně jako s mečem, lze najít způsob, jak z nej udělat užitečnou zbraň. Ve videu byla použita kombinace Paladin/Warlock/Fighter, která je téměř totožná s nejlepšími kombinacemi tříd ve hře. Ke kombinaci Paladina s Warlockem se dá přiřadit klasický Divine Smite, což značí značnou dávku odhozů, které salám v boji umožní.

Ačkoliv bojový salám nemá v základu žádné bonusové poškození, které plyne se spojením zbraně Tavern Brawler, ve videu je očividné, že sestava funguje dobře i v režimu Tactician na tu nejvyšší možnou obtížnost hry. Takže salámy do ruky a vzhůru do boje!

Zdroj: pcgamer.com
Štítky: Baldur's Gate 3