Přejít k hlavnímu obsahu

Evropský test před Tipsport MČR. Nejlepší domácí týmy bojují na několika frontách

6. 11. 2023 | 15:44 Counter-Strike 2 Preview
Poslední dny před startem Tipsport MČR CS 2023 nejsou pouze o tvrdém drilu na tréninkovém serveru. Součástí rutiny jsou také oficiální zápasy v mezinárodních turnajích, které v tomhle týdnu neminou SINNERS, Dynamo Eclot ani Sampi.Tipsport, tedy největší favority na titul.
oskar a anarkez
oskar a anarkez
Zdroj: Matúš Zeťák pro PLAYzone

Jako první v tomhle týdnu vlétnou na server hráči Dynama Eclot. V táboře pardubické organizace bylo prioritní uzdravení celé sestavy, s čímž řada hráčů zápolila už během Tipsport CS Praha II a nejednou musel naskočit do akce bývalý pátý hráč Martin „Dytor“ Handl. Na konci října se DNE nepodařilo postoupit ze základní skupiny European Pro League, kde nestačili na Sprout a 00NATION. Dvě prohry už mají spolu s jednou výhrou na kontě také v turnaji YaLLa Compass. O udržení budou bojovat dnes proti Metizport.

Podobný program mají Sampi.Tipsport. U nich je však důležité zmínit, že poslední oficiální zápasy odehráli s Marcelem „bestch“ Križanem namísto Michala „T4gg3D“ Vrzala, který je podle oficiálních informací nemocný. Sampi stejně jako DNE vypadli ve skupině EUPL, avšak bez jediné výhry, a v YaLLa Compass mají aktuální bilanci 1-2. Další zápas je čeká v úterý proti silnému týmu 500. Mimo to mají za sebou neúspěšné tažení CCT Central Europe Series 8 a prohrou nad Space vstoupili také do CCT East Europe Series 4.

Tipsport MČR CS 2023
Tipsport MČR CS 2023
Foto: PLAYzone

Nejlepší formu v Evropě mají před vrcholem české sezóny SINNERS. Pozvánku přímo do play-off CCT North Europe Series 8 sice v úspěch přetavit nedokázali, ve vedlejším turnaji CCT Central Europe Series 8 ale postoupili ze swissu a dnes je v osmifinále čeká starý známý a nepříjemný soupeř SAW. Nejdůležitější výsledky ale hříšníci zaznamenali v ESL Challenger League, kde ve skupině zaváhali jedinkrát a vybojovali si výhodné postavení ve druhé fázi. Přiblížit se návratu do Ligy mistrů mohou v úterním duelu proti 9INE.

Když se alespoň po očku podíváme na další týmy, tak se v zápasech pokrytých HLTV.org v posledních týdnech objevili také ENTERPRISE a UNiTY. Ani jednomu se však nepodařilo projít z uzavřené kvalifikace do hlavní části. UNiTY však může těšit alespoň zvládnutý vzájemný duel. Spolu s druhým místem na Mistrovství Slovenska se celek, který se aktuálně připravuje na bootcampu, drží v nejlepší světové stovce.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.