Přejít k hlavnímu obsahu

Návrat skandálního coach bugu? CS2 opakuje závažnou chybu svého předchůdce

6. 11. 2023 | 20:35 Counter-Strike 2 Gaming
Trenéři mají teoreticky během turnajů opět možnost podvodu. Nejde úplně o stejný problém jako při coaching bugu. I tak ale chyba, jež je ve hře kvůli kódování observerů, vyvolává u fanoušků obavy. Bude se po letech opakovat aféra kolem trenérů?
Návrat skandálů kolem trenérů?
Návrat skandálů kolem trenérů?
Zdroj: Reddit

Trik, díky kterému mohou trenéři sledovat veškerý pohyb na mapě během turnajových zápasů. Olof „olofmeister“ Kajbjer se o toto skandální zjištění podělil na nedávném streamu, čímž v komunitě CS2 vyvolal obavy. Fanoušci se bojí, že dojde k dalším podvodům, které vstoupily do historie jako „coach bug aféra“.

„V tuto chvíli neexistuje žádný způsob, jak se zneužití vyhnout. Organizátoři turnajů musí věřit, že se trenéři nedívají na druhý tým,“ prohlásil olofmeister. Na většině turnajů je v současné době podle švédské legendy možné sledovat pouze trénink týmů.

Dle dostupných informací trenéři na serverech nejsou a záběry jsou jim streamovány z monitorů hráčů přes programy třetích stran. Vzhledem k tomu, kolik trenérů se dříve zneužitím coach bugu provinilo, ale není překvapením, že je na takovou chybu komunita citlivá. Usvědčený z podvodu byli například Nicolai „HUNDEN“ Petersen nebo současný trenér Astralis Peter „casle“ Ardenskjold.