Přejít k hlavnímu obsahu

PS5 Slim bude brzy na trhu. Je menší a nenadělá takový rámus

7. 11. 2023 | 16:30 Gaming
Nadcházející model konzole PlayStation 5 bude menší a tišší. Bude se přímo hodit do skromnějšího bydlení, protože svým menším objemem zabere výrazně méně místa. Prodávat se bude ve dvou provedeních, na trh by měla PS5 Slim přijít před letošními Vánocemi.
PS5 Slim v porovnání s předchozím modelem
PS5 Slim v porovnání s předchozím modelem
Zdroj: Twitter.com

U konzolového hardwaru se dost často dělá hned několik desítek změn, než se dojde do fáze, kdy jsou zákazník i výrobce stoprocentně spokojení. Někdy jsou to větší změny, někdy zase pouze úprava firmwaru nebo samotných desek. U nové konzole PS5 Slim se výrobci rozhodli oproti předešlé verzi udělat úplný refresh.

PS5 Slim, jak už z názvu napovídá, je prostorově úspornější a je tak ideální do menší domácnosti, jelikož svými menšími rozměry šetří místo. Prodávat se bude ve dvou provedeních, prvním je konzole s mechanikou Blu-Ray a druhé provedení je bez ní.

Experti přes konzole a počítače Dave2D a Linus Tech Tips se ve svých videích podívali dovnitř této „nové“ konzole, aby zjistili, v čem se vlastně liší od jejího staršího provedení. Zjistili například to, že oproti předchozímu modelu má tento nový hned čtyři vnější panely a deskovou jednotku lze mnohem snadněji vyjmout. Slim verze navíc vydává menší hluk.

Zajímavostí je, že ačkoliv jsou součástí PS5 Slim očividné změny, procesor je používán stejný jako v předchozí verzi. Napájení tedy zůstává u obou verzí stejné. Na trhu by se tato konzole měla objevit před Vánocemi roku 2023.

Zdroj: Dexerto.com
Štítky: PS5, Playstation