Přejít k hlavnímu obsahu

Medailový aspirant, který nikdy nebyl v play-off. Představení Tipsport MČR: Sampi

7. 11. 2023 | 17:00 Counter-Strike 2 MČR
Dostáváme se mezi největší favority. Představování účastníků letošního Tipsport MČR CS pokračuje sestavou Sampi.Tipsport, která už potřebuje prolomit brány postupu ze skupiny.
Sampi.Tipsport na Mistrovství Slovenska
Sampi.Tipsport na Mistrovství Slovenska
Zdroj: Sampi.Tipsport (s povolením)

V Sampi.Tipsport se během čtyř sezón protočilo hned několik sestav. Ani jedna ale v Brně nedokázala postoupit do play-off, pro účast na velkolepém festivalu tak letos konečně potřebuje naplnit svůj potenciál a dostat se do semifinále. Loňská ambiciózní pětice dokonce skončila poslední a něco takového se nesmí opakovat. Sampi nesměji zopakovat nedávné selhání z MSR a na vrcholu sezóny zabojovat o medaile.

Původní jádro aktuální sestavy vzniklo loni v květnu. Tehdejší projekt nazývaný jako milionový ale poměrně rychle našel několik skulinek. První triumf tak přišel až po více než roce, od té doby má ale týmová forma zase klesající tendenci. Na začátku letošního roku to přitom vypadalo, že Sampi.Tipsport ulovili dvě ideální posily, ale právě po titulu z European Pro League překvapivě tým opustil Dominik „blogg1s“ Janita.

Tipsport MČR CS 2023
Tipsport MČR CS 2023
Foto: PLAYzone

Absolutně největší hvězdou organizace Jakuba Jankta je Matúš „matys“ Šimko. Hráč jeho kvalit a potenciálu už dávno mohl být ve světě, ale nejprve touží po dosáhnutí co nejvyšších met s lokálním celkem. Nikoho by však nepřekvapilo, kdyby Tipsport MČR CS 2023 bylo jeho posledním turnajem na domácí scéně. Spolu s ním už přes rok a půl reprezentují Sampi.Tipsport také Lukáš „sAvana1“ Lintner a Michal „T4gg3D“ Vrzal, novým kapitánem se na začátku roku stal Erik „The eLiVe“ Sith a AWP se v létě chopil Tomáš „fino“ Bebjak.

U T4gg3Da se však zastavíme, jeho aktuální zdravotní stav je totiž velkým otazníkem. V posledních zápasech byl mimo hru a zaskakovat musel Marcel „bestch“ Križan, který je připravený jako náhradník také na soupisce pro vrchol roku. Rozpoložení týmu tak může být ledajaké, před nejdůležitějším turnajem sezóny možná ne ideální. Sampi každopádně potřebují dát zapomenout na neúspěch z první české CS2 soutěže a zvýšit si sebevědomí dobrým výkonem ve skupině. V Evropě jsou totiž jejich výsledky jako na horské dráze.

Sampi.Tipsport
 Slovensko Matúš "MATYS" Šimko
 Slovensko Lukáš "sAvana1" Lintner
 Slovensko Michal "T4gg3D" Vrzal
 Slovensko Erik "The eLiVe" Sith
 Slovensko Tomáš "fino" Bebjak 
 Česká republika Jakub "bfull" Kokoška (C)
Tipsport kurz na titul: 5.50
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.