Přejít k hlavnímu obsahu

Lionel Messi a Counter-Strike. Slavný fotbalista chystá vlastní herní tým

8. 11. 2023 | 14:12 Counter-Strike 2 Spekulace
Úterní večer přinesl argentinskou bombu. Lionel Messi se stal spolumajitelem esportové organizace KRÜ esports, kterou po vynuceném konci kariéry založil jeho někdejší reprezentační parťák Sergio Agüero. První společný projekt by je mohl zanést do víru Counter-Striku.
Sergio Agüero a Lionel Messi
Sergio Agüero a Lionel Messi
Zdroj: KRÜ esports

Hned v prvním roce své existence se KRÜ esports dostali mezi čtyři nejlepší týmy světa ve hře Valorant. Na světovém šampionátu si zahrála také Rocket League sekce a FIFA hráči. V Latinské Americe vloni začala cesta League of Legends sestavy a následující rok by měl být ve znamení vstupu na Counter-Strike scénu.

Sergio Agüero se už v minulosti snažil o akvizici CS:GO týmu, který hrál pod křídly dalšího úspěšného fotbalisty Lucase Paquety, ale raději se upsal RED Canids. S Lionelem Messim ale chce cílit na novou éru CS2. Slavného Argentince má nyní před sebou několikaměsíční pauzu, takže může být Agüerovi skutečně k ruce.

Slova manažera Mariela Llucha o chystaném vstupu na CS2 scénu v roce 2024 potvrdil sám majitel organizace v živém přenosu. Agüero přislíbil založení Counter-Strike akademie s argentinskými hráči. Jeho rodná země má nyní v nejlepší světové stovce jediný tým, nejlepší reprezentanti působí v 9z (#23).

Mimo akademie ale nadále vedení KRÜ esports nevylučuje ani podporu dvou týmů, pokud nastane ta správná příležitost. Nechybět na prvním šampionátu v novém dílu legendární FPS série může být lákavým cílem. Sestava, se kterou naposledy neúspěšně jednali, se nachází na 51. místě světového žebříčku.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.