Přejít k hlavnímu obsahu

Parádní stříbro pro SINNERS. Hříšníci těsně nestačili na 15. nejlepší tým světa

10. 11. 2023 | 11:40 Counter-Strike 2 Reportáž
SINNERS se po sérii výher probojovali do finálového dne CCT Central Europe Series 8. Od titulu je dělily čtyři body, zkušenější soupeř ale dokázal finále otočit a stal se šampionem. Pro hříšníky jde však o největší úspěch v letošním roce, který je opět posune ve světových žebříčcích vzhůru. Každý jeden mezinárodní zářez může rozhodnout o přiblížení se prvnímu Majoru v CS2.
Sebastian „beastik“ Daňo
Sebastian „beastik“ Daňo
Zdroj: PLAYzone (Milan Dobeš)

SINNERS začali CCT Central Europe Series 8 ve swiss části, kde jejich výsledky byly jako na horské dráze. Po střídání výher a proher naštěstí přišla od vítězství nad The Chosen Few série výher. Ta je dovedla nejen do play-off, ale až na medailové příčky. Ve vyřazovacích bojích hříšníci pokořili řadu známých jmen.

Osmifinálovou výhru nad prokletým soupeřem SAW dirigoval Tomáš „oskar“ Šťastný. Dány z ECSTATIC v následném čtvrtfinále skolili dokonce bez ztráty mapy, ačkoliv po náročném prodloužení. Tenhle zápas pro změnu nejvíce sedl Maxi „SHOCK“ Kvapilovi a Jindřichu „ZEDKO“ Chybovi. V náročném semifinále proti 9 Pandas se mezi nejlepší hráče zařadil i Sebastian „beastik“ Daňo, který potvrdil výbornou formu celého kádru.

Tipsport MČR CS 2023
Tipsport MČR CS 2023
Foto: PLAYzone

Proti východoevropským pandám SINNERS ovládli soupeřovu první mapu, postup do finále bohužel nezpečetili na té své, kde po comebacku soupeře padli v prodloužení. Rozhodující Ancient byl ale opět v jejich režii.

Do vedení se hříšníci dostali také ve finálovém souboji proti BetBoom, na druhé mapě vedli dokonce 9:4. Od té doby ale nevyhráli ani kolo a soupeř získal momentum, které převedl i na decider. Vladislav „nafany“ Gorshkov a spol. měli závěr série pod kontrolou a získali pro novou organizaci na poli Counter-Striku první titul. Stříbro je ale pro SINNERS parádním úspěchem, na který brzy mohou navázat i v ESL Challenger League.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.