Přejít k hlavnímu obsahu

Rekapitulace Arcane. Co přinesla první řada seriálu ze světa League of Legends?

10. 11. 2023 | 15:15 League of Legends Lifestyle
Po úspěšném debutu v roce 2021 se animovaný seriál „Arcane: League of Legends“ v listopadu příštího roku chystá na svůj triumfální návrat s druhou sérií. První část se stala jedním z největších hitů roku a fanoušci po celém světě se nemohou dočkat, až budou moci opět vkročit do fascinujícího světa Runeterry. Ohlédněme se společně za dějem první série!
Rekapitulace Arcane
Rekapitulace Arcane
Zdroj: Riot Games

Svět Arcane je plný tajemství, intrik a nečekaných spojenectví. První série nás zavedla do světa Runeterry, především do města Piltoveru a jeho podzemní části Zaunu. Oba tyto světy jsou odděleny společenskými a ekonomickými rozdíly, což vytváří napjatý vztah mezi elitním Piltoverem a utrápeným Zaunem. Příběh se točil kolem dvou odlišných sester Vi a Powder, jejichž životy se náhle rozdělily v důsledku tragických událostí.

Série nás vtáhla do temné minulosti postav, odhalující příběhy a motivace, které formovaly jejich osudy. Zvláštní vztah mezi Vi a Powder byl jedním z klíčových prvků, který držel diváky v napětí po celou dobu. Spolu se živí krádežemi v Zaunu, ale tragédie (smrt Claggora, Myla a Vandera) způsobená nešťastným zásahem mladší Powder mění jejich životy natolik, že se cesty obou rozcházejí. Powder později přijímá nové jméno - Jinx.

V Piltoveru sledujeme postavu Jayce, vědce a vynálezce, a Caitlyn, neohrožené a tvrdohlavé policistky, jež se dá dohromady s Vi. Narážíme také na další postavy, Heimendingera jako jeden z představenstva města, nebo Singeda, který objevuje záhadnou a nebezpečnou substanci známou jako Shimmer. Tato látka mění rovnováhu moci a vytváří konflikt mezi Piltoverem a Zaunem, čehož využívá hlavní záporák celé série - Silco. Ten na svou stranu získá i Jinx.

Jayce se snaží použít magii (gemstone) k mírovému sjednocení obou částí města, ale politické intriky a mocenské hry to komplikují. K tajnému zdroji se navíc dostane i Zaun v čele s Jinx. Na scénu vstupuje i Viktor, jehož ambice a touha po změně ho táhnou do středu konfliktu. To vše se děje, zatímco se Vi dostává do střetu se svou sestrou, která se stala nevyzpytatelnou silou ničení. Oba příbuzní se snaží pochopit své nové identity a najít cestu ke smíření. Do toho se ještě přimíchá Ekko se svou bandou.

Caitlyn a Ekko chtějí odnést ukradený gemstone zpět do Piltoveru, ale jsou zastaveni. Po bitce, do které se znovu přimotá Jinx, je Caitlyn zraněná. Mladší ze sester se chystá s gemstonem zpět. Do cesty se jí ale postaví Ekko a odehraje se zřejmě nejlepší scéna z celého filmu.

Silco chce po bitce prodat Jinx Piltoveru výměnou za nezávislost Zaunu. Ta se ale o celém jednání dozví. Silco je zadržen a zabit. Vi a Caitlyn jsou také zadrženy, ale přežijí.

Konec první série nás nechal v očekávání s mnoha nezodpovězenými otázkami. Co se stalo s Jaycem, Mel a Viktorem? Přežijí nálet rakety vystřelené Jinx? A co Vi s Caitlyn? Jak bude jejich společná cesta pokračovat?

Fanoušci mohou pouze hádat, jaký osud čeká naše oblíbené postavy v nadcházejících epizodách. S tvůrčím týmem stojícím za Arcane můžeme očekávat, že druhá série nám opět přinese poutavý příběh, vizuální lahůdky a nečekané zvraty. Jaké další známé postavy se ve druhé sérii objeví?

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.