Přejít k hlavnímu obsahu

Potvrzeno! Druhý CS2 Major v příštím roce poprvé v historii zavítá do Číny

12. 11. 2023 | 13:19 Counter-Strike 2 Turnaj
Výběrové řízení je u konce a my oficiálně známe lokaci druhého Majoru v Counter-Strike. Z Kodaně se ve druhé polovině roku přesuneme do Činy, kde se vrcholný turnaj uskuteční vůbec poprvé v historii. Podobně jako Asia Championships nebo IEM China proběhne v Šanghaji.
Shanghai Major 2024
Shanghai Major 2024
Zdroj: HLTV.org

Krátce po odhalení Counter-Strike 2 jsme se v březnu letošního roku dozvěděli také místo prvního Majoru nové éry. Nejprestižnější šampionát zavítá do Kodaně. Valve se ale s novou hrou vrací k modelu dvou Major soutěží za rok a už od léta se hovoří o zajímavé lokaci pro druhý turnaj. Půjde o historický zápis.

Organizátorem druhého CS2 Majoru se stane společnost Perfect World, poprvé v historii tak zavítá mistrovství světa v Counter-Striku na druhou stranu planety. Nepůjde však o Sydney, jak by si fanoušci po turnaji Intel Extreme Masters přáli, ale o Čínu. Dnes bylo potvrzeno, že hostitelství Majoru se chopí Šanghaj.

Tipsport MČR CS 2023
Tipsport MČR CS 2023
Foto: PLAYzone

Po patnácti turnajích v Evropě a čtyřech v Americe půjde o velkou novinku. Valve chce nadále zvyšovat popularitu hry v Asii a uspořádání Majoru je tou nejlepší možnou cestou. S pořádáním čínské platformě platformě Perfect World vypomůže PGL, specialista na Majory, který bude stát už za turnajem v Kodani.

Podle předchozích informací má být druhý Major příštího roku naplánovaný na první polovinu prosince. Tenhle posun z hlediska celoročního kalendáře dává mnohem větší smysl a půjde o krásné zakončení úvodní sezóny v novém díle ikonické herní série. RMR kvalifikace se uskuteční na přelomu října a listopadu.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.