Přejít k hlavnímu obsahu

Nejlepší hráč CS2 na světě? Hvězda FaZe Clan má jasno

13. 11. 2023 | 13:40 Counter-Strike 2 Příběh
Tři vítězné turnaje, z toho dvě ocenění MVP. Robin „ropz“ Kool je na startu Counter-Strike 2 v luxusní formě a za svou tvrdou práci je po právu oceňován. Aktuálně nemá na serveru konkurenci, čehož si je dobře vědom i jeho spoluhráč Russel „Twistzz“ Van Dulken. „Ropz je aktuálně nejlepší hráč CS2 a není to ani těsné,“ vyjádřil se k aktuální formě estonského střelce jeho kanadský kolega.
Nejlepší hráč CS2 na světě? Hvězda FaZe Clan má jasno
Nejlepší hráč CS2 na světě? Hvězda FaZe Clan má jasno
Zdroj: Twitter FaZe Clan

Už v Counter-Strike: Global Offensive patřil Robin „ropz“ Kool mezi nejlepší riflery světa. S puškou mu to šlo náramně, na každoročním žebříčku HLTV.org se v posledních letech vždy dostal mezi nejlepší dvacítku. Nejlepší sezónu pak prožil v roce 2020, kdy si vystřílel sedmé místo. Letos ale své osobní maximum velice pravděpodobně překoná.

Ještě před příchodem CS2 se ropzovi dařilo. Za celý rok 2023 mu portál HLTV.org vyměřil rating 2.0 ve výši 1.17, čímž se Estonec řadí mezi naprostou světovou špičku. Aktuálně se v kolonce ratingu řadí na devátou příčku, má však minimálně o 23 odehraných map (proti top 20) víc než všichni hráči před ním.

Ropz v CS2
Ropz v CS2
: HLTV.org

V Counter-Strike 2 je ale ropz ještě o level výš. Za poslední měsíc, tedy od prvních světových soutěžních zápasů v CS2, se vyšplhal na 1.23 rating. Jeho individuální statistiky svítí zeleně, z 38 osmi map se jen v šesti případech dostal v K/D do mínusu. Mnohem častěji se dostává do role tahouna, díky čemuž si zasloužil již zmiňované MVP z CS Asia Championships a Thunderpick World Championship.

Prohlášení Twistzze je podloženo fakty. Ropz je aktuálně nejlepším hráčem CS2 na světě. Jsou to sice jen úvodní tři turnaje, už ty ale mohou leccos napovědět. Ale nedaří se pouze ropzovi, ale i celému týmu FaZe. „Je to až neuvěřitelné být v takové pozici. Je to jako sen,“ komentoval ropz aktuální sérii FaZe v rozhovoru pro HLTV.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).