Přejít k hlavnímu obsahu

Mravenci ve Fortnite? Pozor! Zneužití glitche vám zaručí ban

13. 11. 2023 | 16:53 Fortnite Gaming
S novou Fortnite sezónou, která přinesla legendární starou mapu z prvních sezón hry, přišla také porce chyb. Jednou z nich je například glitch, který z hráče udělá postavu mravenčí velikosti a není tak téměř šance jej zabít. Za zneužívání této chyby je zaručený ban.
Mravenci ve Fortnite? Pozor! Zneužití glitche vám zaručí ban
Mravenci ve Fortnite? Pozor! Zneužití glitche vám zaručí ban
Zdroj: Twitter.com

Na začátku listopadu vyšla zbrusu nová sezóna do hry Fortnite, která vrací legendární starou mapu. S tou se ale do hry dostaly i všelijaké chyby. Jednou z těch nejzávaznějších je ta, jež dělá z hráčů mravence. Podvodníci jsou tak malí, že je ve hře nejde téměř vůbec zaznamenat. Prý se jedná o herní chybu, nikoliv o nově vytvořený hack. 

Hráči Fortnite se na sociálních sítích „chlubí“ interakcemi s hackery, kteří jsou nebezpečně malí. Hned několik stovek hráčů využívá této herní chyby aby překvapili jejich malým vzrůstem své protihráče. Ačkoliv se k situaci vývojáři hry doposud nevyjádřili, tak je jasné, že na případu usilovně pracují.

My man is an ant. (he got banned the second I reported him)
byu/valetoBG008 inFortNiteBR

Ačkoliv se nemusí jednat přímo o hráče, kteří používají nějaký program třetí strany, ale pouze „využívají“ chyby ve hře, stále jsou bráni jako hackeři a jejich účet může být zablokován. „Pokud se jedná o glitch, může to být považováno za hack, což vede k trvalému zablokování účtu,“ píše jeden ze zaměstnanců Epic Games. 

Zajímavé zároveň je, že totožný glitch byl ve hře už před několika lety. V tu dobu byl opraven během několika dní od odhalení. S novou sezónou však nepřišel pouze jeden bug, ale hned několik. Hráči si stěžují například na neviditelné nepřátele, náhodné teleportace nebo chyby v některých skinech.