Přejít k hlavnímu obsahu

Orli konečně našli svůj domov. Pro CS2 zakotvili v organizaci Davida Beckhama

14. 11. 2023 | 13:33 Counter-Strike 2 Přestup
Bad News Eagles si po skoro dvouletém hledání našli své trvalé působiště. Účastníci posledních tří Majorů a loňští šampioni českého turnaje Tipsport CS:GO Praha budou od dnešního dne reprezentovat anglický celek Guild Esports, který před třemi lety spoluzaložil fotbalista David Beckham. Guild patří mezi přední jména mnoha titulů a nyní chtějí dobýt také svět CS2.
Guild Eagles
Guild Eagles
Zdroj: Guild Esports

První krůčky do prostředí Counter-Striku udělala organizace Guild Esports už letos v březnu, když její vedení podepsalo ženskou sekci známou jako OUTCASTS. Nyní ale chce zamířit na ty největší turnaje světa. Spojit se proto rozhodlo s týmem, který byl bez domova už od loňského února. V základní pětici přitom od té doby nevyměnil ani jednoho hráče a jde bezesporu o jeden z nejstabilnějších celků na mezinárodní scéně.

Jde samozřejmě o Bad News Eagles, které si můžete pamatovat z loňského dobytí Prahy. Nepříjemné vzpomínky na kosovskou sestavu mají SINNERS, právě oni je totiž o vlásek připravili o postup na Major. BNE nechyběli na třech posledních šampionátech a díky účasti v Paříži mají i přes pád v žebříčku jistotu RMR kvalifikace na ten první v Counter-Strike 2. Do ní vlétnou pod novým jménem, ale s částí původní identity.

Tipsport MČR CS 2023
Tipsport MČR CS 2023
Foto: PLAYzone

BNE dlouho platili za jeden z nejlepších týmů světa bez organizace. Díky svému příběhu už se dalo v podstatě hovořit o samostatném brandu, jehož hráči žádnou organizaci ani nepotřebují. V minulosti se spekulovalo o nejednom jednání, až nyní ale přišel někdo, s kým si Orli plácli. Díky Guild Esports odlétají do Anglie, kde budou reprezentovat Guild Esports. Organizace pro tým zvolila příslušný název Guild Eagles.

Premiéru pod novým jménem si pětice pod vedením někdejšího Major šampiona Jonatana „Devilwalk“ Lundberga zažije v turnajích Champion of Champions Tour. Ve středu se v CCT Online Finals 4 utkají s Preasy a o den později je čeká vstup do play-off CCT East Europe Series 4 proti Space. Ambice hráčů a jejich nového zaměstnavatele jsou ale mnohem výše – návrat do TOP 30 a víru nejdůležitějších světových soutěží.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.