Přejít k hlavnímu obsahu

Riot si nový formát Worlds chválí. Pro příští rok ale plánuje změny

17. 11. 2023 | 12:20 League of Legends Gaming
Letošní světový šampionát v League of Legends je téměř u konce! Nový formát, který byl pro tento rok zaveden, si chválí jak diváci, tak samotní organizátoři mistrovství světa. Vše prý šlapalo, jak mělo. Do dalšího roku půjdou producenti jen s malými úpravami.
Worlds 2023
Worlds 2023
Zdroj: Twitter.com

Worlds se pomalu chýlí ke konci a zbývá už jen poslední  finálový zápas mezi týmy T1 a Weibo Gaming, jenž je v plánu 19. listopadu. Samotná společnost Riot Games si nový formát, ve kterém se Worlds odehrávaly, velice chválí. I tak se ale organizátoři rozhodli pro další rok udělat menší změny.

Jsem opravdu spokojený s tím, jak to dopadlo. Už teď ale vím, že ačkoliv jsme chtěli udělat změny. Uděláme pouze drobné úpravy,“ sdělil výkonný producent hry League of Legends Jeremy Lee. Více se o plánovaných změnách nebo budoucnosti Worlds organizátoři nerozpovídali.

Nakonec se zavedený formát líbil z velké části i fanouškům. „Worlds už nejsou tak nudné a předvídatelné, jako byly dřív! Nový formát obdivuji, přivedlo to potřebný závan čerstvého vzduchu do světa League of Legends,“ tvrdí fanoušci na sociálních sítích. Semifinále mezi týmy T1 a JDG navíc překonalo rekord ve sledování z roku 2021, kdy zápas sledovaly přes čtyři miliony diváků.