Přejít k hlavnímu obsahu

S kreslenou kočkou si nezahrajete, masový vrah je v pořádku. Fortnite zavedl omezení pro děti

18. 11. 2023 | 11:50 Fortnite Update hry
Nová aktualizace přinesla do Fortnite spoustu nového obsahu. Existuje však jeden dodatek, se kterým komunita není úplně spokojená. Fortnite zakazuje určité oblečení na různých kreativních mapách kvůli svému systému hodnocení podle věku.
Purradise Meowscles
Purradise Meowscles
Zdroj: Epic Games

Jak oznámila společnost Epic Games v příspěvku na blogu, po aktualizaci ve čtvrtek 16. listopadu se zobrazil doporučený věk pro všechny mapy a herní režimy.

Změnou se hlavně rozumí, že nebudeme moci v mapách pro širokou veřejnost používat určité oblečení s násilnými konotacemi. Znamená to, že nebudeme moci hrát se skiny, jejichž součástí předměty jako zbraně, v mapách určených pro děti a širokou veřejnost. Například skin Purradise Meowscles z battle passu kapitoly 4, sezóny 3 je jedním z postižených skinů, protože tato postava nosí jako součást oblečení pouzdro se zbraní.

Zakázány jsou také některé skiny, o kterých se vývojář domnívá, že jsou děsivé, jako jsou Venom a Carnage od Marvelu. Nicméně některé outfity, jako je Armored Batman Zero, mají doplňky, které vypadají jako ruční granáty a nejsou zakázány v herních režimech pro děti. Taktéž fiktivní filmová postava z americké filmové hororové série Halloween Michael Myers je v pořádku.

Sériový vrah z hororu Halloween Michael Mayers
Sériový vrah z hororu Halloween Michael Mayers
Foto: Epic Games

Standardní herní režimy Fortnite (Save the World, Battle Royale, Zero Build, Team Rumble) nejsou opatřením zasažené. Jedná se pouze o mapy v creativu. Skiny nejsou jediné, kterých se opatření dotklo. Zákaz platí i pro všechny kosmetickými předměty jako krumpáče, batohy, padáky, spreje, dokonce i hudbu, která zobrazuje zbraně nebo jiné prvky, které by mohly být považovány za děsivé.

Fortnite má v Americe hodnocení ESRB T, což znamená, že je to hra doporučená pro děti od třinácti let. Ačkoli normální herní režimy Fortnite zahrnují zbraně a přestřelky, kreslená estetika značně zlehčuje násilí, takže je vhodná pro lidi od třinácti let.

Po implementaci aktualizace jsou však herní mapy v režimu Creative Mode, které mají hodnocení ESRB E, což je hodnocení pro všechny diváky. Právě pro ty zabraňují Epic Games používání děsivých oděvů nebo zbraní.

Štítky: Fortnite update
Ač sama zřejmě nejslabším hráčem v historii Fortnite a většinu hry jsem "svačinářka", tak o to větší jsem fanynka profesionálního Fortnitu a esportu obecně. Sleduji domácí i zahraniční scénu a neuteče mi žádný turnaj. Můžete podpořit i moje články zadáním SAC kodu: SheisBara v item shopu.