Přejít k hlavnímu obsahu

Nekončím. Faker pokračuje v T1, co ukázal během finále Worlds?

19. 11. 2023 | 17:37 League of Legends Rozhovor
Útok na pátý titul může pomalu začít. Lee „Faker“ Sang-hyeok bude pokračovat v profesionální kariéře, nemá v plánu končit. Nejlepší hráč v historii League of Legends a největší hvězda esportu bude i nadále oblékat barvy organizace T1. Faker to potvrdil po vítězném finále letošního světového šampionátu. I díky němu potvrdil, že v elektronickém sportu není nikdo lepší.
Nekončím. Faker pokračuje v T1, co ukázal během finále Worlds?
Nekončím. Faker pokračuje v T1, co ukázal během finále Worlds?
Zdroj: Colin Young-Wolff/Riot Games (s povolením)

Je to už deset let od momentu, kdy teprve 17letý Lee „Faker“ Sang-hyeok poprvé pozvedl pohár pro vítěze Worlds. Mistrovství světa od té doby vyhrál ještě třikrát, naposledy v neděli 19. listopadu 2023. Tedy více než deset let po svém profesionálním debutu. Tak dlouho se udržel na vrcholu.

Jen málokdo se na scéně udrží tak dlouho. Už to je samo o sobě slušný úspěch. Jenže Faker k tomu ještě přidal bonus v podobě stále se rozšiřujícího seznamu úspěchů. Začalo to právě v roce 2013, od kdy získal korejský šampion celkem sedmnáct cenných trofejí.

Fakerovy kariérní úspěchy
  1-gold 2-silver 3-bronze
Worlds4x2x2x
MSI2x2x2x
LCK10x5x2x
Asian Games1x1x0x
Individuální: Worlds MVP x2, LCK 1st All-Pro Team x2

Dalším faktorem, díky kterému je Faker v komunitě fanoušků League of Legends tolik oblíbený, je jeho oddanost. Od svých začátků reprezentuje jedinou organizaci. SKT T1, po přejmenování T1, jsou pro 27letou legendu už přes deset let profesionálním domovem. A od toho se nehodlá Faker odloučit.

Po dalším velikém kariérním vítězství korejský midlaner potvrdil, že o ukončení kariéry ještě nehodlá přemýšlet. Smlouvu s T1 má a bude s týmem pokračovat. Otázkou zůstávají kontrakty jeho spoluhráčů. Bylo to opravdu naposledy, kdy jsme viděli tuto pětici hrát v jednom týmu?

Jedno je jisté. Nikdo už o tom nemůže pochybovat, Faker to znovu názorně ukázal. V historii elektronického sportu nebyl nikdo lepší. Každou diskuzi o GOAT esportu by měl právě legendární Korejec vyhrát.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).