Přejít k hlavnímu obsahu

Dalších 200 let zkušeností? Nový šampion Hwei má 10 schopností

19. 11. 2023 | 21:20 League of Legends Update hry
Riot představil nového šampiona. Hwei je abstraktní umělec, a stejně tak je abstraktní jeho sada schopností. Místo klasické pasivky a 4 schopností jich má hned 10. Jedná se tedy o velmi unikátní přírůstek, stejně jako tomu bylo při vydání například Aphelia.
Dalších 200 let zkušeností? Nový šampion Hwei má 10 schopností, ale vybírejte pečlivě!
Dalších 200 let zkušeností? Nový šampion Hwei má 10 schopností, ale vybírejte pečlivě!
Zdroj: Riot Games

Hwei má v podstatě tři sady základních schopností, z nichž všechny obsahují tři skutečná kouzla. Když použijete jednu schopnost z každé sady, další dvě v této sadě se odporoučí na cooldown, takže je to v podstatě o výběru správného kouzla z této skupiny.

První skupina schopností se nazývá Disaster a všechny jsou o způsobování poškození. Devastating Fire vyšle ohnivou kouli směrem k cíli a vybuchne při prvním zásahu nepřítele a způsobí poškození v oblasti. Severing Bolt vyšle zpožděný úder ve směru, a pokud zasáhne imobilizovaného nebo izolovaného nepřítele, způsobí větší poškození. Potom Molten Fissure vyšle linii lávy, která zpomalí všechny nepřátele, kteří v ní projdou.

Infografika schopností šampiona Hwei
Infografika schopností šampiona Hwei
Zdroj: Riot Games

Další na řadě jsou schopnosti Serenity, které jsou všechny o „buffování“ Hweie a jeho spoluhráčů. Díky Fleeting Current Hwei nakreslí na mapu linku, která jemu i jeho spoluhráčům poskytne rychlost pohybu, pokud přes ni projdou. Pool of Reflection dá spojeneckým šampionům v jeho oblasti okamžitý štít, zatímco Stirring Lights dává Hweiovi útočný buff, který způsobí bonusové poškození pravým kliknutím a doplní mu manu, když zasáhne soupeře.

Pak jsou tu Hweiovy schopnosti Torment, což jsou jeho CC schopnosti. Grim Visage způsobí, že první nepřítel, kterého zasáhne, uprchne. Gaze of the Abyss se zaměří na nejbližšího šampiona a po krátké prodlevě jej dá root. Poté Crushing Maw chytne všechny nepřátele zachycené uvnitř a vtáhne je do středu.

Nakonec Hweiova ultimátka je Spiraling Despair, která vyšle kouli, která se na několik sekund přilepí na nepřátelského šampiona. Po připojení se koule rozšiřuje kolem nepřítele a způsobí poškození za sekundu a zpomalí všechny nepřátele, kterých se dotkne. Poté exploduje a způsobí další poškození.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.