Přejít k hlavnímu obsahu

Historický přestup. Švédská hvězda míří za mistry světa, dohodla se na angažmá s T1

20. 11. 2023 | 16:46 League of Legends Přestup
Přestup, který nikdo neočekával. Martin „Rekkles“ Larsson se dohodl s korejskou organizací T1 a příští rok nastoupí v jejich akademii. LCK Challengers tak bude poprvé hostit import z Evropy. Rekkles bude plnit roli supporta.
Historický přestup? Švédská hvězda míří za mistry světa, dohodla se na angažmá s T1
Historický přestup? Švédská hvězda míří za mistry světa, dohodla se na angažmá s T1
Zdroj: Fnatic/T1

Spekulace o přestupu evropské legendy se začaly objevovat již během Worlds, kdy různé zdroje informovaly, že Rekkles byl často viděn v zařízení T1 v Soulu. Další zdroje navíc potvrdily, že se sedmadvacetiletý Švéd v tomto období účastnil scrimů s T1 Academy. Navzdory zvažování možností v LEC se však Rekkles rozhodl kývnout na nabídku hraní v Koreji s T1.

T1 není třeba představovat, v nedělním finále světového šampionátu získali již čtvrtý titul. Ačkoli Rekkles nebude součástí hlavního týmu LCK, jeho přítomnost v LCK Challengers pod tak prestižní organizací jistě upoutá pozornost mnoha fanoušků. Navíc T1 má za sebou historii propagace hráčů z jejich Academy týmu, jako je například  devatenáctiletý toplaner Choi „Zeus“ Woo-je, MVP celého finále.

Rekkles se k T1 akademii připojí po zvláštním roce. Na začátku roku po neúspěšném působení ve Fnatic se rozhodl přejít na pozici supporta, ale nakonec zůstal bez týmu. Tentokrát si vybral nejúspěšnější organizaci na poli League of Legends.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.