Přejít k hlavnímu obsahu

Cílem je první místo. Jak se T9Laky cítí před derby pražských "S"?

22. 11. 2023 | 20:50 EA SPORTS FC 24 Rozhovor
Je to klasika posledních let na domácí scéně fotbalové hry od EA Sports. Když je na programu velké LAN finále, Lukáš „T9Laky“ Pour je mezi top favority. Na FC Brno tomu nebude jinak. „Doufám, že ten favorit budu já!“ hlásí slávistický reprezentant před play-off.
Lukáš "T9Laky" Pour
Lukáš "T9Laky" Pour
Zdroj: SK Slavia Praha

Po roce znovu v Brně. Loni jsi byl třetí, jaký je tvůj cíl letos?

Můj cíl je stejný jako minulý rok, tedy první místo. Doufám, že to bude lepší než minule.

V prvním zápase tě čeká Seron. Věříš si na něj?

Určitě si věřím. Zápas se muže naklonit na obě strany, hráli jsme v tomto ročníku spolu už několikrát a výsledky máme vyrovnané.

Kup si vstupenku na víkendové MČR!

Co od zápasu čekáš? Ofenzivní fotbal, nebo spíš taktickou bitvu?

Určitě je to spíše taktická bitva, ale nepamatuji si zápas, kdy padlo méně než 2-3 góly. Pro diváky by to tedy mělo být zajímavý.

Bude to pro tebe první derby pražských „S“ na velké offline akci. Vnímáš rivalitu Sparty a Slavie i v esportu?

Hráči mezi sebou takovou rivalitu nevnímáme. Určitě jde stále o čest, tedy výhra v tomto zápase je určitě cennější než v jiném. 

Jak si zatím angažmá ve Slavii užíváš?

Jsem spokojený, s Kubajzem jsme v každodenním kontaktu. Pomáháme si, trénujeme, tlačíme každý toho druhého k lepším výsledkům.

Hráči Slavie
Hráči Slavie
: SK Slavia Praha

V čem je to jiné oproti Viktorii Plzeň?

Určitě to, že mohu kdykoliv na stadion a hrát tam z naší herní místnosti (v Plzni to bylo i dané vzdáleností bohužel). Také máme přímo člověka, který dělá naše sociální sítě pro esport.

V Brně se ukáže silná čtveřice, může vyhrát kdokoli. Vidíš ale přeci jen jednoho top favorita?

Doufám, že ten favorit budu já! Nicméně bych to tipoval třeba na Serona, i když hrajeme první zápas hned spolu. Tedy rozdal bych si klidně finále mezi námi. Jen se tam někdo bude muset probojovat pro prohře. 

Jako eReprezentant jsi nedávno vycestoval do Polska na zápas proti tamní reprezentaci. Líbí se ti podobná možnost zápasů v zahraničí? Jaký vlastně byl váš výjezd?

Takový výjezd je pro nás odměnou. Podíval jsem se do jiné země, navštívil nádherný stadion. Měli jsme možnost se podívat i trošku z jiného pohledu než fanoušek. Byli jsme hned u trávníku, když jsme šli na stadion. Zároveň se potkáte i s dalšími eReprezentanty a utkáte se. Musím říct, že jsem si to fakt užil. 

ERepre bude i součástí Hyundai stánku na MČR, kde se uskuteční autogramiáda hráčů. Jak jinak bys ještě pozval fanoušky do Brna?

Určitě je další možnost se s námi potkat, pokecat. Zeptat se na cokoliv. Druhý den už budete moci sledovat náš turnaj. Nicméně není to jen o našem turnaji. Přijdou si na své i fanoušci jiných her. 

MČR FC 24 powered by Hyundai
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).