Přejít k hlavnímu obsahu

League of Legends kultura ovládne Brno. Hlavní hvězda přiletí z Norska

23. 11. 2023 | 09:44 League of Legends Lifestyle
Streamer a esportový komentátor Petr „Xnapy“ Jirák spolu s marketingovou agenturou EksDee uspořádají nevídanou událost ze světa League of Legends. Ve vyhlášeném hudebním klubu SONO Centrum přivítají metalového zpěváka Jørna Landeho, který přiveze ty nejoblíbenější herní melodie.
LoL komunitní koncert
LoL komunitní koncert
Zdroj: EksDee

Součástí špičkového herního zážitku je odjakživa také audiovizuální pojetí každého titulu. Jinak tomu není ani v League of Legends, herním hitu od studia Riot Games. Jeho vývojáři se v roce 2014 rozhodli z herních postav vytvořit virtuální kapelu Pentakill, která se svými alby bořila mainstreamové žebříčky. Jedním z jeho protagonistů Pentakillu je Jørn Lande, známý z kapel jako Masterplan nebo Avantasia. Norský zpěvák ve virtuální kapele zastává Karthuse, oblíbenou postavu ze světa League of Legends.

Lande přijal pozvání Petra „Xnapy“ Jiráka a pořádající agentury EksDee a v pátek 24. listopadu dorazí do brněnského SONO Centra. Jedinečné koncerty z herního světa v posledních letech ovládly haly po celém světě a nyní se dostane také na české fanoušky League of Legends. Jirák dlouhodobě stojí za celou řadou velkých komunitních akcí a letos se rozhodl zvednout laťku i potěšit ušní bubínky všech hráčů i milovníků kvalitní hudby. Celosvětově hrají MOBA titul od Riot Games stovky milionů hráčů.

Příznivci metalu se mohou těšit na největší hity kapely Pentakill i autorské singly Jørna Landeho z jeho osobní tvorby. Koncert ze světa League of Legends ale bude multižánrový a na své si přijde skutečně každý. Brnem se rozezní ikonické tóny přímo ze hry i oblíbené melodie hymen světových šampionátů. Chybět nemohou Warriors, v originále od Imagine Dragons, RISE nebo Legends Never Die. Jen tyto tři písně mají na YouTube přes 1 miliardu přehrání, brněnský koncert slibuje neopakovatelný zážitek.

„Dali jsme si za úkol přinášet nové věci, přestože na první pohled můžou působit jako skoro nemožné. Cítím neuvěřitelnou radost, že se u nás odehraje něco tak unikátního,“ neskrývá radost Jirák.

League of Legends kultura rozrazí brány SONO Centra 24. listopadu ve 20:00, skutečná show započne o hodinu později. Kdo bude mít po dvou hodinách dechberoucích melodií ještě energii, ten si může užít následnou afterparty s brněnskou kapelou Ukulele Troublemakers a DJem až do pozdních nočních hodin. Vstupenky na komunitní koncert jsou v prodeji na portále smsticket.cz, s jejich pořízením byste ale neměli dlouho otálet. Oblíbenost League of Legends v Česku slibuje jen tu nejlepší atmosféru.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.