Přejít k hlavnímu obsahu

Nové jméno versus letošní suverén. UNiTY budou na Dynamo Eclot připraveni!

23. 11. 2023 | 15:35 Counter-Strike 2 Preview
UNiTY se hlásí o slovo. Ve skupině B letošního Tipsport MČR CS se očekával hladký průchod v podání SINNERS, ale partička bývalých hráčů eSuby jim zkřížila cestu a skupinu opanovala. Nejvíce si oddechli hráči Dynama Eclot, kteří se UNiTY postaví v semifinále. Jednoduché to ale určitě mít nebudou! Nenech si ujít vyvrcholení sezóny již tento víkend na brněnském výstavišti.
Martin „Pechyn“ Pechoušek
Martin „Pechyn“ Pechoušek
Zdroj: PLAYzone (Milan Dobeš)

UNiTY jsou od letošního ledna novým pojmem na domácí esportové scéně. Po prvotních neúspěších a četných změnách ve své Counter-Strike sestavě ale dokázali najít to správné složení, se kterým si už udělali jméno. Na Mistrovství Slovenska po několika skalpech vybojovali stříbro a dobrou formu potvrdili i v CS2. Skupinovou fází Tipsport MČR CS totiž prošli bez porážky, na kontě již mají dva skalpy SINNERS a počítat se s nimi zákonitě musí. I když jde o novou organizaci, tak její reprezentanty budete z minulosti dobře znát.

Celá sestava až na Dominika „NIO“ Maxiana totiž vloni bojovala o titul pod křídly eSuby. Hráči i s trenérem postupně přecházeli pod UNiTY, kteří jsou i barvou dresů v podstatě reinkarnací modré krve. Výkonnostně je tým hodně vyrovnaný a každý hráč může zazářit. Nejsilnější stránkou je trojlístek riflerů, ve skupinách zářil především Deagle king Lukáš „Levi“ Bouřa. Slabina je naopak na pozici snipera, NIO není klasickou hvězdou a má úplně jinou roli. Zapomínat bychom neměli ani na to, že tři členové týmu už znají chuť zlatých medailí.

Tipsport MČR CS 2023
Tipsport MČR CS 2023
Foto: PLAYzone

Sopueřem UNiTY bude organizace z Pardubic. Dynamo Eclot na domácím poli zažívá vysněnou sezónu, chybí mu už jen ta nejdůležitější zlatá tečka. K jednomu loňskému triumfu letos přidalo do sbírky další tři poháry a v Brně bude útočit na historický Tipsport Grand Slam. DNE mají tři miliony důvodů, proč by měli uspět, ale zadarmo to určitě nedostanou. Na Counter-Strike 2 si stále zvykají a na mezinárodní scéně se jim příliš nedaří. Na Tipsport CS Praha II i ve skupinách vždy jednou zakopli, což si už znova dovolit nemohou.

Velkou měrou k úspěchům v LAN prostředí přispívá Guy „anarkez“ Trachtman. Ten přišel na začátku roku z Izraele a okamžitě se stal velkou hvězdou naší scény. Mimo to ale týmovému projevu dodává potřebnou energii. V průběhu roku navíc přišel ze zahraničí Adam „NEOFRAG“ Zouhar, který s anarkezem vytváří to vůbec nejnebezpečnější duo celého okruhu Tipsport MČR CS. Úžasnou sezónu však zažívá i spolehlivý pilíř Vít „nbqq“ Pohlot. Těšit se u DNE můžeme především na to, že před živým publikem jde o úplně jiný tým.

UNiTYDynamo Eclot
 Slovensko NIO
 Slovensko luko
 Česká republika Levi
 Česká republika Pechyn
 Slovensko M1key
 Česká republika desty (C)
 Česká republika K1-FiDa
 Česká republika nbqq
 Česká republika Valencio
 Izrael anarkez
 Česká republika NEOFRAG
 Česká republika replay (C)
Kurzy na vítěze: 1.47 x 2.69

Harmonogram play-off Tipsport MČR CS:

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.