Přejít k hlavnímu obsahu

Sampi.Tipsport to dokázali a vítězí 2:0! SINNERS letos titul z Tipsport MČR neobhájí

24. 11. 2023 | 16:32 Counter-Strike 2 Reportáž
Finálový turnaj české Counter-Strike sezóny odstartoval střetnutím dvou medailových aspirantů. SINNERS si do Brna přijeli pro další zlato, nic jiného pro ně nemůže být úspěchem. Rok ale skutečně zakončí bez domácího prvenství. Sampi.Tipsport předvedli nádherný týmový Counter-Strike, předvedli posílenou psychickou odolnost a v sobotu na ně čeká BO5 finále!
T4gg3D a MATYS
T4gg3D a MATYS
Zdroj: PLAYzone (Radim Madarász)

Sampi.Tipsport 2:0 SINNERS (13:5 Anubis, 13:10 Ancient, Mirage)

Cestu za obhajobou SINNERS rozjel Jindřich „ZEDKO“ Chyba v pistolkovém kole. Když se ale hříšníci s prvním nákupem pokusili o retake, těsně nedokázali zneškodnit bombu a Sampi.Tipsport následně vyhráli sedm kol v řadě. Výhra T strany 9:3 byla ideálním základem na výhru a bodový odstup rostl i nadále.

Vyhrané pistolky a 1v1 situace Erika „The eLiVe“ Sitha Sampi bleskurychle přiblížila k poslednímu, tomu nejtěžšímu kroku. Na třetí pokus dokázal map point proměnit a jdou do vedení! Individuálně se dařilo všem reprezentantům Jakuba Jankta, hlavním tahounem však byl Matúš „MATYS“ Šimko s více než 100 ADR.

I na druhou mapu vstoupili SINNERS s přehledem vyhranými pistolkami, ve třetím kole dostal na koně hříšníky Simon „KWERTZZ“ Horák se svým ace. Fenomenální individuální akci předvedl kapitán The eLiVe, na druhou stranu opět misky vah převážil Max „SHOCK“ Kvapil. Tomáš „fino“ Bebjak však dalším skvělým playem, kdy zachoval chladnou hlavu v 1v2 situaci s minimem životů, dotlačil Sampi k vyrovnanému stavu.

Také po změně strana pokračovala přetahovaná ze strany na stranu. Sampi.Tipsport ale byli úspěšnější při otevírání stran a na své zvolené mapě kráčeli za vítězstvím 2:0. V klíčových momentech zachovali chladnou hlavu a dokázali si držet početní výhodu. Tentokrát nezaváhali hned na první pokus a skolili krále posledních tří let. Sampi fungovali jako mašina a zvítězili naproto zaslouženě. SINNERS naopak smutní.

„Je to nepopsatelné, po roce a půl se nám to konečně podařilo,“ začal Lukáš „sAvana1“ Lintner pozápasový rozhovor plný radosti. Pomohla nám společná příprava, kterou jsme měli poslední dva týdny, stejně jako individuální příprava od bfulla. „Navzájem jsme si důvěřovali a fungovali jsme jako tým, to je to nejdůležitější,“ smekl poklonu spoluhráčům. „Nedělali jsme žádné antistraty, soustředili jsme se na to, jaké mají hráče tendence a podobné maličkosti,“ zakončil svá slova na stage popisem týmové strategie, s níž přistoupili k zápasu.

Předzápasové rozhovory

Tomáš „fino“ Bebjak je na Tipsport MČR CS poprvé a hned neunikl rozhovoru. Přišel navíc z akademie SINNERS, organizace dnešních soupeřů: „Vždy to bude osobní, pořád to bude tým, který mě vychoval.“ Řeč na stage přišla i na jeho kapitána Erika „The eLiVe“ Sitha: „Erikovy zkušenosti a vnímání hry jsou na úplně jiné úrovni než jakýkoliv jiný domácí in-game leader. Nedokážu si představit nikoho lepšího,“ nešetřil slova chvály.

Z druhého tábora k mikrofonu přišel Max „SHOCK“ Kvapil. „České turnaje sice letos nevyhráváme, ale stále máme nejlepší výsledky v Evropě i nejlepší postavení v žebříčku,“ okomentoval pozici favoritů turnaje u bookmakerů. Proč se jim ale doma nedaří? „Sám nevím. V Evropě se nám daří a doma jsme úplně jiný tým, může to být i LAN prostředím. Hodně jsme ale natrénovali a věřím, že tady vyhrajeme,“ nebojácně se vydal do boje.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.