Přejít k hlavnímu obsahu

Pikantní přestup je hotový. Astralis ulovili dvě posily v táboře svých rivalů

24. 11. 2023 | 13:11 Counter-Strike 2 Přestup
Dohady jsou u konce, Heroic definitivně přicházejí o dva pilíře posledních let. Astralis se s konkurenční organizací dohodli na přestupu deset měsíců před koncem smlouvy.​ Jakob „jabbi“ Nygaard a Martin „stavn“ Lund si premiéru v novém působišti odbudou na BetBoom Dacha.
Astralis stavn & jabbi
Astralis stavn & jabbi
Zdroj: Astralis

Dánská organizace Astralis oznámila příchod dvou posil z Heroic. Jde přitom o jeden z nejvíce kontroverzních přestupů posledních let. Jakob „jabbi“ Nygaard a Martin „stavn“ Lund totiž dali svému bývalého zaměstnavateli ultimátum: „Buď skončí cadiaN, nebo my.“ A i přesto, že Heroic poslali svého kapitána a klíčovou postavu do světa, se dvojice rozhodla odejít a nechala Heroic ve dvou hráčích.

Astralis těmito podpisy reagují na turbulentní období. Během první poloviny letošního roku přišlo několik změn, které ale nepřinesly žádané výsledky. Naopak jabbi a stavn byli základním stavebním kamenem úspěchů Heroic, druhý jmenovaný střelec dokonce v úspěšné organizaci strávil čtyři a půl roku. Jen letos společně získali titul a pět dalších medailí a svou formu se nyní pokusí přenést do nového působiště.

V sestavě jim uvolní místo Johannes „b0RUP“ Borup a Christian „Buzz“ Andersen. Trochu překvapivě tak v týmu zůstává Victor „⁠Staehr⁠“ Staehr, který zatím nenaplňuje svůj potenciál, ale stále mu je teprve 19 let.

„Poslední měsíce mé kariéry byly velmi turbuletní a nejasné, jsem tak nadšený, že má kariéra v CS2 je zajištěná s Astralis. Moje více než čtyřletá cesta v Heroic ale přinesla nezapomenutelné zážitky,“ prohlásil stavn. „Projekt který budujeme s Astralis a šance hrát s jedním z nejlepších hráčů všech dob, dev1cem, je vzrušující a vzácná příležitost. Těším se taky, až se dostanu zptáky na server s BlameF, a až si poprvé zahraju s Staehrem.“

Heroic byli při rozloučení o poznání skromnější: „Díky za vaše přispění, stavne a jabbi. Hodně štěstí v Astralis“.

Sestava Astralis pro rok 2024 je následující:

 Dánsko Benjamin „blameF“ Bremer
 Dánsko Nicolai „dev1ce“ Reedtz
 Dánsko Jakob „jabbi“ Nygaard
 Dánsko Martin „stavn“ Lund
 Dánsko Victor „Staehr“ Staehr

 Dánsko Peter „casle“ Ardenskjold – trenér

Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.