Přejít k hlavnímu obsahu

Reklamní nabídky ve hře. Ubisoft si proti sobě poštval hráče

24. 11. 2023 | 17:30 Gaming
Ubisoft testuje trpělivost fanoušků. Ve starším titulu známé franšízy Assassin's Creed se objevil nový systém reklam, který hráče při pařbě otravuje. Někteří dokonce plánují bojkotovat všechny tituly Ubisoftu, dokud společnost reklamy neodstraní.
Reklamy v Assassin’s Creed
Reklamy v Assassin’s Creed
Zdroj: Ubisoft

Na platformě Reddit se objevil znepokojující videoklip jednoho z uživatelů, kterému při kliknutí na mapu vyskočila reklama na zlevněný titul Assassin’s Creed Mirage. Uživatel se sice reklamy může zbavit pouhým kliknutím, hráče ale takový systém pobouřil.

Reklamy přímo ve hrách nejsou nic, co by hráči oceňovali. V rámci free-to-play titulů se ale jejich smysl dá pochopit, mnohdy jsou totiž jediným zdrojem příjmu takové hry. To ale není případ Assassin’s Creed, kde se běžná cena hry pohybuje okolo 60 dolarů, téměř 1 500 korun.

Aktuálně se reklamy zobrazují jen na konzolích Xbox, dostupné zdroje ale napovídají, že stejný systém bude implementován i pro PlayStation. „Chtěl jsem si tu hru koupit, po tomhle už mě ale přešla chuť,“ napsal jeden z hráčů. Reakce ostatních uživatelů se neliší, Ubisoft tak ve výsledku udělal špatnou reklamu sám sobě.

Just got an in-game advertisement when I tried to go to the map
byu/triddell24 inxboxone