Přejít k hlavnímu obsahu

Sestava, která míří na titul. Top midlaner dává regionu naději

25. 11. 2023 | 09:30 League of Legends Přestup
Jang „EMENES“ Min-soo se poroučel, Cloud9 měli místo pro nového midlanera. Tím se nestal nikdo jiný než Joseph „jojopyun“ Pyun. Kanadská hvězda si krátce po konci Evil Geniuses v nejvyšší severoamerické soutěži našla nový domov. Fanoušci jsou nadšení, jojopyun je považován za největší talent LCS na midlane. Už před ním se do Cloud9 vrátil Philippe „Vulcan“ Laflamme.
Tato sestava míří na titul. Top midlaner dává regionu naději
Tato sestava míří na titul. Top midlaner dává regionu naději
Zdroj: Riot Games/Cloud9

Na jaře první místo, ve finále LCS pak stříbro. Pro Cloud9 slušný rok na domácí scéně, který ale skončil na Worlds zklamáním. Jediná vyhraná série a dělená dvanáctá příčka. Do další sezóny nastupuje jedna z nejúspěšnějších amerických organizací s obnovenou sestavou.

Především změna na midlane udělala fanouškům Cloud9 velikou radost. Joseph „jojopyun“ Pyun je oblíbený nejen díky svým kvalitním výkonům a je pro modré barvy obří posilou. „Normálně nejsem fanoušek Cloud9, ale kvůli jojovi to možná budu muset změnit,“ shoduje se nejeden divák.

Po dvou letech bude dres Cloud9 znovu oblékat Philippe „Vulcan“ Laflamme. Kanaďan už za sebou má v organizaci dva roky, vyhrál s ní LCS a postoupil do čtvrtfinále mistrovství světa. Podobný úspěch bude chtít zopakovat i v příští sezóně.

Největším otazníkem zůstává pro fanoušky C9 Ibrahim „Fudge“ Allami. Dlouhodobě patří mezi největší slabiny týmu a svou špatnou formu potvrdil na nedávno ukončeném světovém šampionátu. Dokáže se vrátit do dob, kdy jako nováček zářil a trápil ty největší hvězdy?

Sestava Cloud9 pro rok 2024:

 Austrálie Ibrahim „Fudge“ Allami
 Spojené státy americké Robert „Blaber“ Huang
 Kanada Joseph „jojopyun“ Pyun
 Jižní Korea Kim „Berserker“ Min-cheol 
 Kanada Philippe „Vulcan“ Laflamme

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).