Přejít k hlavnímu obsahu

Patres se podruhé v řadě stává mistrem Česka a Slovenska ve Wild Riftu!

25. 11. 2023 | 14:30 Wild Rift MČR mobile
Třetí ročník Samsung MČSR ve Wild Riftu jde do svého závěru. Vůbec poprvé v této mobilní obdobě League of Legends poznáme individuálního šampiona, nikoliv týmového. Čtyři nejlepší hráči se měsíce připravovali právě na tento jeden den. Zápasy můžeš sledovat na streamu.
Patrik „Patres“ Křešťák
Patrik „Patres“ Křešťák
Zdroj: PLAYzone (Radim Madarász)

Po zastávkách v Nitře a Praze se domácí špička potkává tentokrát v Brně, přímo na vyvrcholení celé sezóny. Skupinovou fází prošli bez porážky Daniel „Gnarmut“ Červenka a loňský mistr ČR Patrik „Patres“ Křešťák, na finálovém turnaji Samsung MČSR v mobilních hrách ale začínají všichni v podstatě od nuly. Hraje se totiž Single Elimination pavoukem, kde prohra v BO3 duelu znamená konečnou v boji o celkové prvenství.

Vyzyvateli nasazených borců budou neméně kvalitní hráči Bedřich „Nedro“ Pokrývka a Ngoc „Minoj“ Chien Nguyen. Oba do skupin nastupovali až ze třetího výkonnostního koše, ale prokázali své mechanické dovednosti a v Brně jsou zcela zaslouženě. Kromě titulu mistra Česka a Slovenska a krásného poháru se hraje o celkem 12 tisíc korun. Play-off komentují Nikita „Waren1x“ Dotlačil a Michal „Seddsy“ Myška.


1. semifinále: Minoj se do svého soupeře zakousl a v první hře přehrál Volibeara se svojí Xayah. Navrch měl i ve druhém souboji, ale v mirroru dvou Yasuů využil Gnarmut nabídnuté příležitosti a srovnal. Následně si ale šel pro Dariuse a s tímto pickem neuspěl. Minoj prokázal své schopnosti a zahraje si o titul.

2. semifinále: Favorizovaný Patres si na úvod série šel pro Rengara a nedal soupeřovu Yasuovi žádnou šanci, když dotančil k výhře pod věží. Nedro se však nenechal zahanbit a díky kritickému zásahu své Caitlyn srovnal stav. Patres si ale na rozhodující hru opět zvolil Rengara a hravě si proti Kai'Se došel pro postup.

Zápas o 3. místo: Souboj o bronz začal vzájemnými killy, ale vedení se dokázal těsně chopit Nedro se svým Ezrealem. Gnarmuta však stejně jako v semifinále čekal mirror, tentokrát Lucianů, který zvládl a vyrovnal skóre. Následně se vrátil ke svému oblíbenýmu Dravenovi, porazil Nuna a odnáší si bronzovou medaili!

Grandfinále: Souboj o titul začal naprostou demolicí. Patres si vzal Ezreala a za dvě minuty bylo hotovo. Navýšit vedení se bude následně podařilo s Kai'Sou, kdy po jednom killu stihl zničit věž. Minoj se ovšem odmítal nechat zahanbit a sérii snížil se svým Dravenem. Toho se držel i ve čtvrté hře, kde se ale Patres vrátil k Ezraelovi a po své smrti ji dokázal otočit. Po týmovém titulu se tak stává i individuálním šampionem!

Pavouk

Pavouk vítězů

Zápas o třetí místo

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.