Přejít k hlavnímu obsahu

Šest nevyužitých matchpointů, 792 killů. Historické finále MČR řečí čísel

26. 11. 2023 | 12:18 Counter-Strike 2 Zajímavost
Na finále letošní Tipsport MČR CS se bude ještě dlouho vzpomínat. Dynamo Eclot vedlo 2:0, bylo jediný bod od blyštivé trofeje a Tipsport Grand Slamu. Jenže slovenská pětice v barvách organizace Jakuba Jankta vývoj utkání obrátila. Sampi.Tipsport vyhráli po 118 kolech 3:2 na mapy. Dokonce odpálili šest matchpointů.
Sampi.Tipsport předvedli parádní obrat
Sampi.Tipsport předvedli parádní obrat
Zdroj: Radim Madarász/PLAYzone

BO5 se vyplatila, celkem se odehrálo 118 kol

S kratším formátem Counter-Strike 2 padlo i rozhodnutí přejít na BO5 finálovou sérii. Týmy tak k titulu šampionů potřebovaly tři vítězné mapy. Dynamo Eclot a Sampi.Tipsport nabídli fanouškům kompletních pět map. Nejdelší byla ta poslední, tedy Anubis, kde se odehrálo celkem 30 kol (16:14 pro SMP).

DNE nestačilo ani 403 killů

Celkem 403krát odstranilo Dynamo Eclot své soupeře nekompromisně ze serveru. Pardubická organizace byla v tomto ohledu nebezpečnější než Sampi.Tipsport, kteří nastřádali 389 zabití. Dohromady nasbírali hráči ve finále Tipsport MČR CS 792 fragů.

O kus nejlepší s +23, nakonec ale stříbrný 

Adam „NEOFRAG“ Zouhar ve finále znovu potvrdil, že mezi česko-slovenskými hráči patří mezi naprostou špičku. Skóre 103/80, 95.4 ADR, statisticky nejsilnější hráč v milionové BO5 sérii. Ani takový výkon ale na zlato nestačil.

Šest šancí na triumf, všechny nevyužity

Dynamo Eclot bylo po dvou mapách ve vedení 2:0. Vypadalo to na jednoznačné finále. Pardubická organizace byla krůček od triumfu na Tipsport MČR CS a zisku grand slamu. Na Mirage vedli DNE 12:8, celkem čtyři matchpointy v kapse. Na Anubisu to byly dvě možnosti, ani jedna ale nebyla zužitkována.

Comeback v režii padesátníka T4gg3Da

Začátek série se, jak už bylo zmíněno, Sampi.Tipsport nepovedl. Vůbec to nestřílelo Michalu „T4gg3D“ Vrzalovi, jenž na Ancientu a Infernu dohromady vystřílel 15 killů. Na třetí a čtvrté mapě se ale slovenský střelec neskutečně zvedl a zapsal skóre 50-30. Blýskl se především během poslední kol Mirage.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).