Přejít k hlavnímu obsahu

18krát a dost. Vitality utnuli vítěznou sérii FaZe a v Kodani vládli

26. 11. 2023 | 21:45 Counter-Strike 2 Reportáž
Čtvrtou soutěž v řadě FaZe nevyhráli. Vládci dosavadního průběhu Counter-Strike 2 ve finále BLAST Fall Final nepředvedli své umění naplno a s Vitality prohráli 0:2. Sestava v čele s Mathieu „ZywOo“ Herbaut vyhrála svůj první turnaj v CS2, William „mezii“ Merriman se jen několik týdnů po přestupu dočkal úvodní trofeje v kariéře. Zároveň bylo rozhodnuto o složení světového finále BLASTu.
Vitality vyhráli BLAST Fall Final
Vitality vyhráli BLAST Fall Final
Zdroj: BLAST Premier (s povolením)

Zběsilá jízda FaZe v Counter-Strike 2 dostala stopku. Minimálně dočasnou. Na offline finále BLAST Fall Final v Kodani nestačili šampioni na vítěze posledního Majoru z Vitality. Francouzská organizace s britskou posilou Williamem „mezii“ Merrimanem se perfektně naladila blížící se BLAST World Final.

Série odstartovala na Vertigu. A v takovém stylu, který čekal jen málokdo. Ze začátku mapy se ještě FaZe relativně drželi tempa Vitality, posledních devět kol ale totálně nezvládli a prohráli b. Russel „Twistzz“ Van Dulken zapsal jen jeden jediný kill, HLTV Rating 0.20. To je pro Kanaďana druhý nejhorší v kariéře.

FaZe doufali, že na svém picku jim to půjde o poznání lépe. A přání se jim splnilo. První polovinu skončili s vedením 7:5, na CT straně se už ale světovým jedničkám tolik nedařilo. Ani heroický A hold nakonec FaZe nestačil k zisku druhé mapy. Na Mirage se ani nemuselo, rozhodnuto bylo ještě před třetím zápasem.

Mathieu „ZywOo“ Herbaut dal jasnou odpověď pochybovačům a kritikům. Nejvyšší rating ze všech hráčů, jako bonus MVP BLAST Fall Final. S AWP mu to pořád střílí na jedničku.

Kompletní složení BLAST World Final:

 Evropa FaZe Clan
 Evropa MOUZ
 Evropa ENCE
 Evropa Vitality
 Evropa Natus Vincere
 Evropa G2 Esports
 Rusko Cloud9
 Dánsko Heroic

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).