Přejít k hlavnímu obsahu

Dvojnásobní SAMPIoni. Titul nejúspěšnější organizace je letos jednoznačný

27. 11. 2023 | 10:48 Brawl Stars Counter-Strike 2 MČR
Absolutním králem MČR 2023 je organizace Sampi. V sobotu ovládla jen několik hodin po sobě mistrovství ve dvou různých hrách, něčím takovým se letos nikdo jiný pyšnit nemůže. Sampi se tímhle úspěchem řadí do společnosti dalších gigantů SINNERS, eXtatus nebo eSuba, kteří dva tituly v jednom roce získali v dřívějších letech. Jaká cesta k titulům v CS2 a Brawl Stars vedla?
Rodina organizace Sampi
Rodina organizace Sampi
Zdroj: Sampi.Tipsport (s povolením)

Brawl Stars tým organizace Sampi.Tipsport vyrážel do Brna jako favorit číslo jedna. V žádném předchozím letošním turnaji nenašel tým ve složení Jiří „Salty“ Vilímovský, Martin „Xiaku“ Eppinger, Václav „Vajdik“ Vepřek přemožitele, jinam tomu nebylo ani na vyvrcholení Samsung MČSR v mobilních hrách.

Sampi porazili Team NARCIS (3:0) i rivaly z GLORE (3:1) a do sbírky přidali ke dvěma stříbrům i druhý Brawl Stars titul. Sestava je ale oproti triumfu z roku 2020 kompletně jiná. Do kádru loňských vicemistrů přišel pouze Xiaku, který za čtyři roky nechyběl ani jednou ve finále a je neúspěšnějším hráčem vůbec.

Counter-Strike tým organizace Jakuba Jankta měl pozici odlišnou, na vrchol sezóny přijel jako aspirant na medaili. Do play-off až do letošního roku nikdy nepostoupil, tohle byla přesně ta jedna příležitost, kdy se mělo všechno sejít na jednom místě. A všechno se sešlo, i když se mluvilo o odchodu hlavní hvězdy, pro níž je titul tou nejkrásnější možnou rozlučkou. Cesta však nebyla jen o ní, ale o dokonale sehraném stroji.

Sampi.Tipsport hráli v Brně mnohem uvolněněji a jejich dříve slabší mentální odolnost byla rázem jejich silnou stránku. Precizní hrou v semifinále ukončili tříleté panování SINNERS a ve finále vlétli na Dynamo Eclot. Zprvu sice tahali za kratší konec provazu, ale ani za stavu 0:2 neházeli flintu do žita. Zařadili vyšší rychlostní stupeň a každý jeden člen se přičinil o jeden z nejkrásnějších comebacků v české CS historii.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.