Přejít k hlavnímu obsahu

Výroční dárek. Valve po 25 letech opravilo tento bug

30. 11. 2023 | 13:44 Gaming
Hráči a fanoušci herní série Half-Life dostali kromě speciálního dokumentu k 25 letům od vydání prvního dílu i dárek v podobě opraveného bugu. Ten byl v pařbě od samotného začátku. Jedná se o bug ve scénce, kdy hlavní záporák stáhne svými chapadly doktora z jeho hlavní ústředny.
Legendární Half-Life bug byl opraven
Legendární Half-Life bug byl opraven
Zdroj: YouTube.com

V polovině listopadu letošního roku vydala společnost Valve speciální dokument, ve kterém odhalila tvorbu a vývoj legendární hry Half-Life. Ačkoliv třetí díl nejspíš nikdy nevznikne, starší verze dostávají aktualizace do teď. Oblíbených map si fanoušci v této hře najdou spoustu, ale existuje jedna, která snad každému utkví v paměti navždy. Konkrétně se jedná o Blast Pit.

Mapa začíná tím, že je hráči představeno obrovské monstrum jakožto jeden z hlavních problémů, který musí pomocí dostupných složek zneškodnit. Než však dojde k úplnému finále, je tu jeden menší bug, který ve hře přetrvával celých 25 let. Na videu přiloženém níže sledujte doktora.

Chapadlo již zmíněného monstra jej plnou silou nabere. Ve starší verzi je však o dost napřed. Maličkost, které si ale okamžitě všimnete. Komunita si na tento přetrvávající bug stěžovala celých 25 let. Nyní však s výročím vyšla aktualizace, která jej odstranila. Hru to sice nijak neovlivní, zážitek z ní už by ale mohlo. 

Zdroj: Pcgamesn.com
Štítky: Half-Life, valve, Bug