Přejít k hlavnímu obsahu

Potvrzeno: Slovenská superstar odchází za rekordní částku do fnatic

27. 11. 2023 | 18:30 Counter-Strike 2 Přestup
Matúš „MATYS“ Šimko prožívá nejkrásnější měsíc své kariéry. Po heroickém výkonu ve finále získal se Sampi.Tipsport svou první domácí trofej, na česko- slovenské scéně tu nejprestižnější, a jen o několik desítek hodin později oficiálně přestupuje do fnatic. Za svým týmem letěl přímo z Tipsport MČR CS, ihned tak musel změnit nastavení mysli a soustředit se na nové mety.
Matúš „MATYS“ Šimko na Tipsport MČR CS 2023
Matúš „MATYS“ Šimko na Tipsport MČR CS 2023
Zdroj: PLAYzone (Radim Madarász)

Spekulace, se kterou jako první přišla 19. listopadu redakce PLAYzone.cz, se dnešním dnem stává realitou. Na služby Matúše „MATYS“ Šimka se v zahraničí stály fronty, za svoji první destinaci si vybral organizaci trojnásobných Major šampionů fnatic. Zájemce světových rozměrů neodradila ani vysoká cenovka, o níž se spekulovalo ve výši okolo 4 milionů korun. I tento fakt dokazuje, že fnatic vědí, na koho se rozhodli vsadit.

„Před rokem a půl Sampi investovali do Matyse značnou sumu, která se zúročila jak po sportovní stránce, tak dnešním dnem i rekordním finančním přestupem,“ okomentoval přestup hlavní hvězdy Counter-Strike sekce Sampi.Tipsport majitel organizace Jakub Jankto. Právě s ním máme dnes na 19:00 připravený exkluzivní rozhovor, ve kterém se český fotbalista rozpovídá nejen o přestupu, ale také o titulu z Tipsport MČR CS.

Šimko se na scéně poprvé objevil před třemi lety jako hráč týmu Gravity, přes DEFEATERS a BRUTE zakotvil v ENTERPRISE, kde se už před dvěma lety zařadil mezi nejlepší slovenské hráče. Přestupem do Sampi se z něj stal „milionový kluk“, který však až do tohoto víkendu čekal na první domácí triumf. Do Brna jel s vědomím, že přestupuje a premiéra v novém týmu jej čeká už ve středu, ale přesto dokázal zrežírovat hollywoodskou rozlučku. Vystoupal na vrchol a jako nejužitečnější hráč Tipsport MČR CS jde o dům dál.

Slovenský rifler bude jednou ze tří nových tváří ve fnatic. Přestavbu totiž přežili jen veterán Freddy „KRIMZ“ Johansson a sniper Aurélien „afro“ Drapier. Dalším na řadě má být zkušený Francouz Alexandre „bodyy“ Pianaro a pětici by měl uzavřít talentovaný Němec Can „kyuubii“ Ali. Jejich příchody zatím nejsou oficiální.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.