Přejít k hlavnímu obsahu

Další český talent ve světové akademii. Reprezentovat bude vicemistry Majoru

28. 11. 2023 | 16:26 Counter-Strike 2 Přestup
Filip „darber“ Böhm navazuje na svého bývalého spoluhráče Oldřicha „PR“ Nového a míří do akademie známé světové organizace. Spolu s hráči ze všech koutů Evropy utvořil první akademii týmu GamerLegion, úřadujících vicemistrů světa z pařížského BLAST.tv Majoru.
GL Academy (Darber druhý zleva)
GL Academy (Darber druhý zleva)
Zdroj: GamerLegion

Čeští a slovenští hráči se čím dál častěji prosazují do zahraničí, čekání na nabídky z nejvyšší úrovně není tou jedinou cestou. Lákavou možností především pro mladé hráče je zdokonalování se v akademiích předních týmů, z nichž to mohou tvrdou prací dotáhnout až do hlavní sestavy. Krátce po Matúši „MATYS“ Šimkovi se naše scéna dočkala dalšího zajímavého přestupu, v letošním roce jde už třetí přesun do akademie.

Filip „darber“ Böhm na Tipsport MČR CS neúspěšně bojoval o postup do play-off s eEriness, v létě byl na zkoušce v ENTERPRISE a předtím půl roku strávil v Cryptově, než organizace skončila. Ve svém životopisu má také profesionální angažmá v Sampi.Tipsport, než byl nahrazen milionovým a dnes již mistrovským projektem. I když má teprve devatenáct let, tak už má zkušeností dost a je připravený udělat další krok.

Filip „darber“ Böhm
Filip „darber“ Böhm
Foto: PLAYzone (Milan Dobeš)

Darber byl vybrán jako jeden z talentovaných střelců pro akademii organizace GamerLegion, aktuální světové dvanáctky. Výběr hráčů probíhal pod taktovkou trenéra Oscara „LVN“ Levina už několik týdnů a již před několika týdny byla finální sestava odhalena. Dnes je již celá pětice nadějných borců oficiální.

Nejznámějším hráčem sestavy je Oliver „leaf“ Jackson z Velké Británie. Pamatovat si jej můžete z Coalesce a soutěže ESL Challenger League. Nejstarším členem týmu je Polák Jakub „nestee“ Lempart, jenž naposledy reprezentoval Singularity. Pětici dotvářejí dva mladíci z Pobaltí. Novým ropzem se chce stát osmnáctiletý Andreas „aNdu“ Maasing a největší neznámou sestavy je stejně starý Lotyš Rūdolfs „rud“ Osmanis.

Tým můžete sledovat v druhé divizi United21, kde najdeme také SINNERS AC, DNE Thunders, Sampi NEXT a BRUTE. Právě mladíky z Dynama Eclotdarber a spol. vyřadili a ve středu si zahrají o postup do play-off.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.