Přejít k hlavnímu obsahu

Skandál na mistrovství světa! Týmu vypadla elektřina a organizátoři je potopili

29. 11. 2023 | 11:02 PUBG: Battlegrounds Kauza
Na světovém šampionátu v battle royale hře PUBG: Battlegrounds se v úterý večer bojovalo o poslední místenky ve finále. Jeden z týmů ale na mistrovství skončil kvůli nezaviněnému problému, který se pořadatelé rozhodli nijak neřešit a valí se na ně lavina kritiky.
Question Mark
Question Mark
Zdroj: PUBG Esports

Question Mark je ruský tým bez organizace, který i přesto patří mezi evropskou, ale i světovou špičku. Loni na PUBG Global Championship skončil sedmý, což bohužel letos nezopakuje. Silná čtveřice sice nepodávala tak hvězdné výkony, jako bývalo zvykem, ale stále bojovala o postup. V desáté ze dvanácti her, kterou měli QM krásně rozehranou, ovšem přišla tvrdá rána. Celému týmu vypadla elektřina a z dobré pozice najednou bylo nula bodů. Co osud nepřál, tak následně QM o pouhé tři body nepostoupili do velkého finále.

Celá komunita, včetně přímých oponentů, okamžitě pořadatele zkritizovala. V PUBG bohužel neexistuje technické řešení, které by umožňovalo dát například v rozehrané hře pauzu a počkat na znovunapojení týmu, jako jsme zvyklí u jiných esportových titulů. Jedinou alternativou tak bylo celou hru zopakovat, což by sice nebylo ideální vůči průběhu, ale zřejmě nejvíce férové. „V souladu s pravidly turnaje nebudou provedena žádná další opatření. Turnaj bude pokračovat podle plánu beze změn,“ zní oficiální vyjádření PUBG Esports.

Hráči, kteří celý rok tvrdě dřeli pro svůj vysněný cíl, přišli v turnaji s obří dotací 2 milionů dolarů o šanci bojovat titul bez vlastního zavinění. Pokud by se šampionát hrál z domácího prostředí, tak by se dalo řešení situace chápat, protože by každý zodpovídal za sebe. Ale jelikož herní arénu připravovali pořadatelé šampionátu, tak je neuvěřitelné, jak se rozhodli hráče potopit něčím, co nemohli absolutně nijak ovlivnit. Ano, pravidla jsou pravidla, ale tohle je jeden z případů, kdy by kompetitivní integrita by měla znamenat víc.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.